Jem Slovensko Blog

Jem Slovensko Blog - Slovenska hrana

 • Find Eat Local

  Find Eat Local share places, events and travel tips, to connect the people who want to find and eat local food, enjoy good wine and authentic culinary experiences, with the people who cultivate, grow, make, cook and serve delicious meals.
 • Pira - starodavno super žito

  Pira je eno najstarejših žit, kar jih je gojil človek. Skozi stoletja je nekako izginila; zdravo, dobro prilagodljivo in odporno žito so izpodrinile druge žitarice, predvsem pšenica. V zadnjih letih pa starodavno super žito zopet zavzema pomembno mesto v naši prehrani, saj smo se začeli zavedati, da je pira lahko odličen in zdrav nadomestek belemu rižu, pirina moka pa beli pšenični moki.
 • Konopljino olje osnovne značilnosti

  Konopljino olje ponudnika Planet Konoplje, v ponudbi spletne trgovine jemslovensko.si je pridelano v Sloveniji iz izbranih vrst jedilne konoplje in vsebuje visoko vrednost nenasičenih maščobnih kislin v idealnem razmerju.
 • O konopljinih semenih

  Seme vsebuje tudi precej karbohidratov, vseh človeku prepotrebnih mineralov, kot so kalcij, magnezij, kalij in železo, pomembnih vitaminov, med katerimi naj vas spomnimo še na veliko vsebnost vitaminov B kompleksa in vitamin E, znan po svoji antioksidacijski moči.

4 Artiklov