Akcija

Ekstra deviško oljčno olje Z.O.P Roncaldo 250 ml

Oljčno olje s certifikatom za Zaščiteno označbo porekla - ZOP, in se uvršča v najvišjo kategorijo oljčnih olj: Ekstra deviško oljčno olje ter certifikat ekološke pridelave! Uporaba in uživanje oljčnega olja predstavlja dan danes življenjski stil, na katerega se sklicujejo številni, saj je obenem sinonim za zdravje, lepoto in kakovost življenja – na kratko DOBRO POČUTJE.

Dobava: Na zalogi

Redna cena 11,00 €

Akcija: 9,79 €

Olivno olje Ronkaldo
Dostava na dom

Izdelke na zalogi pošljemo naslednji delovni dan, tako da jih prejmete že v dveh delovnih dni.

Več informacij
Slovenska kakovost

Izdelki v naši spletni trgovini so pridelani izključno v Sloveniji in gradimo najkrajšo pot hrane od pridelovalca do potrošnika.

Več informacij
Strošek dostave

Izdelki v naši spletni trgovini so pridelani izključno v Sloveniji in gradimo najkrajšo pot hrane od pridelovalca do potrošnika.

Več informacij
Možnosti plačila

 • Plačilo po povzetju
 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo preko Paypal
 • Več informacij
  Opis izdelka
  Podrobnosti

  Ekstra deviško oljčno – olivno olje sestavljajo skoraj izključno nenasičene maščobne kisline, od teh je 70 – 80 % oleinske kisline (enkrat nenasičene) in 20 – 30 % večkrat nenasičenih maščobnih kislin, med temi omega 3 in omega 6, vse izredno pomembne za kardio vaskularno zaščito. V manjših količinah (do 1 %) pa vsebuje tako imenovane neumiljive (netriacilglicerolne) snovi, ki dajejo olju posebno mesto v kulinariki.

  Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E. Varovalni učinki so posledica visoke vsebnosti antioksidantov, predvsem biofenolov (imenovani tudi polifenoli), ki jih vsebuje oljčno olje in uravnotežene maščobno kislinske sestave. Poleg visoke vsebnosti biofenolov, so zelo pomembne sestavine oljčnega olja v maščobah topne oblike vitaminov A, D, E, K. Biofenoli so izjemno pomembni, ker preprečujejo oksidacijske procese tako v olju kot v človeškem organizmu. S tem delujejo preventivno na celične poškodbe in razvoj rakastih tvorb.

  Olivno – oljčno olje znižuje LDL (»slab« holesterol) in zvišuje HDL (»dober« holesterol). Je edino olje, ki vsebuje povišano koncentracijo beta-sito-stirolov, sestavina, ki zavira absorbcijo holesterola. Poleg tega, da je olivno – oljčno olje najbolj prebavljiva maščoba, ščiti celoten prebavni trakt: ugodni učinki pri gastro intestinalnih težavah so znani že iz davnine.

  Primerno je tudi za prehrano dojenčkov, saj je oljčno – olivno olje po kislinski sestavi zelo podobno materinemu mleku. Tudi v zrelih letih je oljčno – olivno olje nepogrešljivo, saj spodbuja absorpcijo kalcija in njegovo mineralizacijo ter s tem preprečuje osteoporozo

  Uporaba in uživanje oljčnega olja predstavlja dan danes življenjski stil, na katerega se sklicujejo številni, saj je obenem sinonim za zdravje, lepoto in kakovost življenja – na kratko DOBRO POČUTJE.

  EKSTRA DEVIŠKO OLJČNO – OLIVNO OLJE »RONKALDO« Z ZAŠČITENO OZNAČBO POREKLA (Z.O.P.) SLOVENSKE ISTRE

  Ekstra deviško oljčno (olivno) olje »RONKALDO« ne izvira iz starih družinskih korenin, pač pa iz ljubezni »na prvi pogled«. Ljubezni za OLEO, drevo oljke, tako lepo, vitalno in trdoživo. Ljubezen do tistih oljčnih dreves zaraslih z robido na zapuščenih Istrskih pobočjih. Ljubezen, ki jo spremlja strast do zemlje, globoka spoštljivost za okolje in velika rahločutnost za lepoto pokrajine. Obenem pa izvira tudi iz trdega dela, ki je pustilo ob strani stare navade in antične pregovore ter se je naslonilo na sodobna znanstvena dognanja, stalna strokovna izpopolnjevanja, poskuse v nasadih, vse to z željo po doseganju najvišje, senzorične, kvalitete olja. Vse to je »RONKALDO«, olje vrhunske kvalitete, ki se ponaša z evropsko oznako »ZAŠČITENA OZNAČBA POREKLA – Z. O. P.«, pridelano ob sonaravni, okolju prijazni integrirani pridelavi oljčnih plodov.

  ROK UPORABE IN NASVETI ZA HRAMBO

  Najbolj polno in hranilno bogato je olje takoj po stiskanju, vendar pa ob primernem skladiščenju ohrani predpisane organoleptične in prehrambene lastnosti do 18 mesecev. Za pravilno skladiščenje se priporoča olje umakniti od izvorov toplote (priporočljive temperature so med 12 – 22 °C, idealno 16 °C), izvorov svetlobe ter od snovi, ki oddajajo slab vonj. Najbolje je olje hraniti v temnih steklenih ali inox posodah. Priporočamo, da posod – steklenic ne puščate odprtih, da bi se s tem omejili proces oksidacije.

  Dodatne informacije
  Dodatne informacije
  SKU OO-0125
  Teža N/A
  Vrsta Oljčno olje
  Dostava Po pošti
  Pridelovalec Olivno olje Ronkaldo
  Povezava ponudnika N/A
  Regija Obalno-Kraška
  Ocene kupcev
  Napišite svoj komentar
  Ocenjujete: Ekstra deviško oljčno olje Z.O.P Roncaldo 250 ml
  Kako si ocenil ta artikel? *
    1 točka 2 točki 3 točke 4 točke 5 točke
  Cena
  Iskalni izrazi
  Iskalni izrazi

  Med posameznimi izrazi uporabi presledek. Med posameznimi stavki pa uporabi (').