Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.jemslovensko.si so sestavljeni v skladu z:

 • Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)
 • Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT),
 • Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1)
 • Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1)
 • Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1)
 • priporočili GZS
 • mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. 

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • - identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);
 • - kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • - bistvene značilnosti blaga in opise katere dobimo od dobaviteljev;
 • - dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen v kolikor je to drugače opredeljeno);
 • - pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • - vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
 • - način plačila in dostave;
 • - časovno veljavnost ponudbe;
 • - rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop;
 • - poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla;
 • - pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Uvod

Spletna trgovina www.jemslovensko.si je specializirana spletna trgovina s ponudbo slovenskih izdelkov, pridelkov in hrane. Kupca in ponudnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Ti splošni pogoji so in bodo vedno v skladu z veljavno zakonodajo. Določeni deli splošnih pogojev, kateri niso del splošno veljavne zakonodaje in se nanašajo na poslovanje oz. delovanja spletnega mesta jemslovensko.si se lahko spreminjajo brez predhodnega opozorila.

 

Podatki o podjetju

Spletna trgovina jemslovensko.si je v lasti in upravljanju podjetja:

RES REI, družba za storitve in izobraževanje d.o.o.
Cesta v Rošpoh 41, 2351 Kamnica

DŠ: 76648010 Nismo zavezanci za DDV  |  TRR: IBAN SI56 0451 5000 1576 467 (NOVA KBM d.d.)

Več podatkov na BIZIAJPES in STOP-NEPLAČNIKI

 

Kontakti

TELEFON: 059 016 599  |  E-NASLOV: info@jemslovensko.si

Kliknite tukaj za vse kontakte in možnosti kontaktov.

 

Ažurnost podatkov in ponudbe

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba www.jemslovensko.si lahko spreminja pogosto in hitro. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju ažurnih in točnih podatkov, ni izključena možnost napak. Obstaja možnost, da ne utegnemo sočasno s spremembo popraviti podatkov (o ceni, lastnosti izdelkov, dobavnem roku, zalogi). V teh redkih primerih, vas o spremembi obvestimo ter omogočimo preklic ali rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Vse fotografije izdelkov so simbolične.

 

Cene

Cene so predstavljene kot redne cene in kot akcijske cene. Redne cene so izoblikovane kot stalne oz. priporočene prodajne cene izdelka, akcijske cene pa so ob sezonski ponudbi določenega artikla, ampak mora biti razvidno ob vsakem času, koliko znaša redna cena in koliko akcijska cena. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

 

Naročanje

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila s strani spletne trgovine jemslovensko.si. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za jemslovensko.si kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo o potrditvi naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku jemslovensko.si in je potrošnikom kadarkoli na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

Možnosti nakupa

Nakup brez registracije - gost

Za nakupovanje se ni potrebno registrirati, vendar pa registracija prinaša številne ugodnosti ter olajša prihodnje nakupe. Ob registraciji pridobite uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopate tudi do svojega profila v razdelku »Moj račun«. Preko uporabniškega imena in gesla vas sistem poveže z vnesenimi podatki.

Nakup z registracijo - uporabnik

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine in pridobi možnost do pridobitve pravic in ugodnosti, ki veljajo za člane spletne trgovine Jem Slovensko in se sporočajo preko novic in spletne pošte. Članom spletne trgovine se preko elektronske pošte tudi sporočajo novice. S prijavo v vaš uporabniški profil lahko spreminjate svoje podatke, spremljate zgodovino naročil ter si oblikujete seznam želja. Nakup brez registracije Stranka ima možnost nakupa tudi brez registracije, vendar v tem primeru ni upravičena do koriščenja določenih pravic, funkcionalnosti in ugodnosti, ki veljajo za registrirane uporabnike.

 

Plačilo naročila

O kliku na gumb (Naročilo s plačilom) za oddajo naročila oz. funkcijo, ki sproži oddajo naročila, se strinjate s plačilom oz. s povezanostjo naročila in plačila. Trenutno imate možnosti plačila:

Plačilo po povzetju

Naročeno blago in položnico vam Pošta Slovenije, GLS ali DPD dostavi na naslov, ki ste ga navedli v naročilnici. Če vas v času dostave ni na navedenem naslovu, bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Pošiljko boste lahko prevzeli na svoji pošti, plačate pa direktno zaposleni osebi Pošte Slovenije ob prejemu paketa. Ob plačilu po prevzetju, Pošta Slovenije zaračuna dodatni provizijo (določeno po aktualnem ceniku podjetja Pošta Slovenije d.d.) za odkupnino, kar pa plača pošiljatelj, torej stranki ni potrebno doplačati ničesar.

Plačilo po predračunu

Spletna trgovina www.jemslovensko.si nudi možnost plačila po predračunu, ki ga prejmete na E-mail naslov, ki ste ga navedli ob registraciji (za registrirane člane) oz. ob oddaji naročila (za neregistrirane stranke). Na njem najdete vse potrebne podatke: številka transakcijskega računa, sklicna številka, datum veljavnosti, znesek ... Predračun plačate na naveden transakcijski račun.

Plačilo preko storitve PayPal

Plačila bomo spremljali dnevno, tako da takoj ko opazimo prejet znesek za predračun, naročilo odpošljemo. Ob poslanem naročilu dobi stranka še en potrditveni e-mail.

 

Dostava

V spletni trgovini jemslovensko.si se trudimo, da bi artikli, ki so bili naročeni, čimhitreje in po najkrakši poti dosegli njihove naročnike. Zato izdelke največkrat pošiljamo neposredno od pridelovalca oz. proizvajalca. S tem podpiramo najkrajšo prehransko verigo od pridelovalca do končnega potrošnika.

Način dostave

Za nas pakete dostavljajo različni dostavljalci - Pošta Slovenije, DPD in GLS ki večino paketov dostavijo že naslednji delovni dan po odpremi. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DPD-ja oz. GLS-a po telefonu.

Strošek dostave

Strošek dostave in pakiranja je 3,66 € z DDV

Dodatni stroški dostave

V primeru dostave preko Pošte Slovenije in plačila z gotovino po povzetju, Pošta Slovenija zaračuna še provozijo za plačilo položnice po njihovem trenutno veljavnem ceniku. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

 

Dobavni rok

Na jemslovensko.si se vedno trudimo podati točne infomacije o zalogi in dobavnem roku, vendar se zaradi narave spletne prodaje lahko objavljene informacije razlikujejo od dejanskih. V kolikor je dejanska zaloga drugačna od objavljene oz. je dobavni rok drugačen od 1 do 2 delovnih dni, vas ob oddanem naročilu obvestimo in vam, v kolikor vam drugačni dobavni rok ne ustreza, ponudimo možnost odstopa od naročila. 

V kolikor so izdelki na zalogi v centralnem skladišču Jem Slovensko, jih pošljemo naprej še isti dan, kar pomeni, da jih prejmete na dom v roku 1 do 2 delovnih dni.

V kolikor izdelki niso v centralnem skladišču Jem Slovensko in bodo na vaš naslov odpremljeni neposredno od pridelovalca oz. proizvajalca, bodo na vaš naslov odpremljeni naslednji delovni dan od potrditve naročila.

V kolikor izdelka trenutno ni na zalogi ne v centralnem skladišču in ne pri pridelovalcu oz. proizvajalcu, in bi rok dobave bil daljši kot je to navedeno na spletni strani, vas v o točnem roku dobave obvestimo po elektronski pošti ali telefonu.

Za izdelke, ki jih v določenem trenutku nimamo na zalogi, se čas dobave poveča. V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, se lahko vrši delna dobava blaga (delno takoj, delno ko nam to omogoča zaloga). Poštnina se v takem primeru zaračunava le enkrat (1x).

 

Proces dostave

Praviloma se dostave na vaš naslov vršijo v dopoldanskih urah, v primeru, da pa paketa ne morete sprejeti, pa ga lahko prevzamete tudi kasneje, na najbližji Pošti Slovenije ali v dogovoru z dostavljalci GLS ali DPD.

 

Izdaja računa

Po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Sklenitev pogodbe/računa

Ob naročilu stranka prejme poleg poslanih artiklov tudi račun za storitve in izdelke. Kopija tega računa, se hrani tudi v podjetju in se v nobenem primeru ne posreduje tretjim osebam. V kolikor stranka želi kopijo pogodb in preteklih računov, lahko to kadarkoli zaprosi preko email naslova info@jemslovensko.si ali preko telefonske številke 059 016 599. Spletna trgovina Jem Slovensko se zavezuje, da bo po zaprositvi za kopijo dokumenta, le-to v roku 15 dni tudi poslala na željeni naslov.

 

Akcije in kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Jem Slovensko. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila.
 • Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

 

Postopek nakupa

Izbira izdelka

Na spletni strani izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem'' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi nakup'' in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani www.jemslovensko.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

Nakupovalna košarica in blagajna

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

Naslov za dostavo

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

Strošek dostave

Dostava se izračuna na podlagi lokacije za dostavo ali skupne teže naročenih izdelkov in je jasno opredeljena v blagajni ob zaključku nakupa.

Način plačila

Izbira se lahko med načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo.

Koda za popust

Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumn potrdi.

Pregled naročila

Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

Zaključek naročila

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu uporabniku JemSlovensko so v uporabniškem računu vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. JemSlovensko lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@jemslovensko.si) nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: RES REI d.o.o., Cesta v Rošpoh 41, 2351 Kamnica. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

 

Odgovornost za stvarne napake

Stvarna napaka je kadar: izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet, izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana, izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TUKAJ.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Varnost podatkov in delovanja

JemSlovensko uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

Varovanje osebnih podatkov

JemSlovensko se zavezuje k trajnemu in skrbnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. JemSlovensko za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih kupcev JemSlovensko:  ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. 

JemSlovensko navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija

JemSlovensko bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo JemSlovensko izrecno spoštoval.

 

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. JemSlovensko omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih JemSlovensko pregleda.

JemSlovensko ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni JemSlovensko ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in JemSlovensko dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. JemSlovensko ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu JemSlovensko, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na JemSlovensko.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina JemSlovensko in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka JemSlovensko in logotip sta v lasti podjetja RES REI d.o.o..

 

Omejitev odgovornosti

JemSlovensko se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da administratorji JemSlovensko včasih ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo JemSlovensko kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in nas v razmerju z vami iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode.

V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

 

Pritožbe in spori

Jem Slovensko / RES REI d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Jem Slovensko se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@jemslovensko.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Jem Slovensko bo v petih delovnih dneh potrdila, da smo prejeli pritožbo, sporočili kupcu, kako dolgo bo obravnavana in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Jem Slovensko se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si na Jem Slovensko prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vprimeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Jem Slovensko (www.jemslovensko.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.

Zadnja posodobitev teh splošnih pogojev: 12.10.2016