Brezglutenske moke
-
4,00€
Bio ajdova moka Pri omi Neži, 1000g
Ajda je bogata z vlakninami, niacinom (vitamin B3), in vitaminom D. Vsebuje veliko kalija, fosforja, železa in kalcija. Velja za enega najboljših virov beljakovin med rastlinami in vsebuje vse esencialne aminokisline.
Ajdova moka naravno ne vsebuje glutena (lahko pa vsebuje sledi glutena), zato je dobra izbira za ljudi, ki so preobčutljivi na gluten. Ima prijeten sladek okus po oreščkih in je bogata s hranili.
Uporabimo jo za pripravo žgancev, štrukljev, peko domačega kruha in peciv. -
2,80€
Bio koruzna moka Pri omi Neži, 1000g
Koruzno moko dobimo z mletjem rumene koruze, primerne za moke. Ker koruza naravno ne vsebuje glutena, je uporabna za tiste, ki se izogibajo glutenu oziroma imajo celiakijo. Za pripravo za kruh jo najprej poparimo z vrelo vodo in nato dodamo druge moke.
Primerna je za pripravo žgancev, kolačev, mlečnih jedi, kruha, peciva, tortilj in slovenskih tradicionalnih jedi.