Želodova kava (Quercus robur in Quercus patraea)

8,30

10 na zalogi

Želodova kava pod blagovno znamko ŽELOD.SI vsebuje 100% nežno pražen in fino mleti želod (dob, Quercus robur in graden, Quercus patraea).

Kategorija:

Zakaj bi si privoščili skodelico želodove kave?

Želodova kava je:

  • kavni  nadomestek,
  • v primerjavi z žitnimi kavami je brez glutena,
  • brez kofeina v primerjavi s klasično kavo, zato ne povzroča nervoze in nespečnosti,
  • zdrava in hranljiva, saj je 100% naraven gozdni proizvod. Vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine, maščobe, sladkor, natrij in vlaknine,
  • grenek/trpek okus v ustih povzroča tanin,
  • primerna je za vse starostne skupine, od otrok do starostnikov,
  • želod je nabran na območju Pivke.

Priprava: na 2 dcl vrele vode odmerimo 1-2 čajni žlički želodove kave. Vodo zavremo, odstavimo z ognja, vmešamo želodovo kavo. Počakamo 3-5 min. Želodovi kavi brez usedlin, po želji, najprej dodamo sladkor, šele nato mleko.

Okus želodove kave lahko izboljšate s cimetovim / ingverjevim / kardamomovim posipom.

Dodatne podrobnosti

Teža 0,2 kg
Bodi prvi ocenjevalec “Želodova kava (Quercus robur in Quercus patraea)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Želod.Si

Želod je bil enoizmed pomembnih živil v daljni preteklosti, zlasti v starih časih in v času pomanjkanja.

Kljub značilnemu okusu je bil želod privlačen vir hrane, ki so ga ljudje izkoriščali.

Uporaben je v prehrani nekaterih živali, ki jih uživamo (svinjina in perutnina), pa tudi v prehrani ljudi, kot kavni nadomestek ali moka.

Potrebno je poudariti, da želod za rast, pridelavo, predelavo in skladiščenje ne zahteva nobenih kemičnih snovi. Zaradi tega ima v res velik potencial za trajnostni razvoj v prehrani.

Trajnostni razvoj pomeni, da zadovoljevanje potreb (v prehrani) zdaj ne ogroža zadovoljevanja teh potreb za prihodnje generacije.

Čas obdelave

Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija

Main Menu

Želodova kava (Quercus robur in Quercus patraea)