Olje je cenjeno zaradi blagodejnega učinka na kožo, ki ji vrača vitalnost, zadržuje naravno vlago kože in ji daje naraven, sijoč in zdrav videz. Lupina pešk je izredno trda, kar pomeni še dodaten plus za olje, ki je s tem odlično ohranjeno v sredini, zaščiteno pred zunanjimi onesnaževalci ali morebitnimi strupi.
Olje grozdnih pešk pridobivamo iz tropin grozdnih jagod. Potem, ko ločimo lupino grozdnih jagod od pečk, slednje posušimo in očistimo. V stiskalnici po postopku hladnega stiskanja (torej brez pregrevanja) iz njih iztisnemo olje, s čimer ohranimo vse pomembne zdravilne sestavine.
Prehrambna vrednost/povprečna vrednost na 100 g izdelka:
Energijska vrednost 857 Kcal
Beljakovine 0,0 g
Prehranske vlaknine 0,0 g
Ogljikovi hidrati 0,0 g
Maščobe 100 g
od tega
– Nasičene 14,29 g
– Enkrat nenasičene 71,43 g
– Večkrat nenasičene 14,29 g
Skupaj sladkorji 0,0 g
SESTAVINE: 100% grozdne peške.
Eksterna uporaba: Olje je nestrupeno in hipoalergijsko. Ravno zaradi teh dveh lastnosti se pogosto znajde v kozmetičnih preparatih, še posebno za nego poškodovane kože, saj naj bi deloval regenerativno. Odlično je tudi za nego kože okrog oči. Olje grozdnih pešk kožo mehča in je ne pušča mastne. Zmanjšuje strije. V veliki meri se olje uporablja v naravni kozmetiki. Olje ima namreč vlažilne in negovalne lastnosti. Ker se dobro vpija v kožo in ne pušča mastnih madežev ga veliko uporabljajo maserji pri masažah. Primerno za večnamensko nego kože ter za nežne in intenzivne masaže. Po uporabi je koža nahranjena, gladka, svilnata, prožna in mehka. Zaradi sestavin grozdnih pešk deluje antioksidativno, kožo pomlajuje in zavira procese staranja.
Interna uporaba: Je hitro prebavljivo olje in ne vsebuje holesterolov zato je primerno za dietno prehrano. Prevladuje tudi mnenje, da zvišuje dober (HDL) in znižuje slab (LDL) holesterol. Primerno je tako za kuhanje pri visokih temperaturah kot za pečenje (dimno točko ima pri 200°C), žal s tem uničujemo tudi njegovo zdravilno esenco hladnega stiskanja. Zato priporočamo uporabo olja grozdnih pešk (groznih pečk) predvsem v hladni kuhinji, kot začimbo k že pripravljenim mesnim in zelenjavnim jedem ali pa solatam, mlečnim jedem ipd. Priporočljiva je uporaba 3 x dnevno čajno žličko.
Olje hranimo v zaprti embalaži na hladnem, senčnem mestu (ne nujno v hladilniku). Po odprtju priporočamo uporabo v enem letu.
Serija: Lot označen na embalaži.
Poreklo: Slovensko.
Neto količina: 250 ml.
V podjetju skrbno sledimo smernicam in delamo po načelih HACCP-a.
V današnjem načinu življenja je postaja vnos zdrave prehrane v naše telo nujno potrebno za zdrav način življenja. Izdelki kot so aronija, konopljine beljakovine, konopljina semena, grozdne peške, laneni ali bučni proteini, različna olja so zaradi svoje izjemne hranilne vrednost primerna za vse skupine ljudi ne glede na starost in koristijo vsakomur.
Da je olje vsestransko je poznano že iz antičnih časov, ko so proizvajalci violin in ročno izdelanih inštrumentov iz lesa, olje uporabljali koz zaščito lesa.
Grozdje zaradi visoke vsebnosti sadnih kislin velja za enega najbolj čistilnih sadežev, ki v telesu deluje razkuževalno in iz njega odplavlja toksine. Čisti sečne poti, pomaga pri zaprtju in nasploh ureja prebavo in presnovo. Dobro vpliva tudi na krvožilje in jetra. Bogato je z vitamini B skupine, vitaminom C in drugimi antioksidanti, npr. flavonoidi in antocianini. Grozdje je bogato tudi z minerali: kalij poskrbi za normalno delovanje mišic, kalcij za močne zobe in kosti, fosfor za zdravo živčevje, železo pa za odlično krvno sliko.
Opozorilo: Vsem z alergijami na grozdje izdelek odsvetujemo.