Sestavine: 100 % semena pegastega badlja.
Uporaba: pegasti badelj se lahko uporablja vsaki dan. Semena zdrobimo v električnem mešalniku, kavnem mlinčku, možnarju ali drugih pripomočkih za mletje in drobljenje.
Uporaba semen kot poparek: 1 čajno žličko zmletih (zdrobljenih) semen prelijemo z 2 do 3 dcl vrele vode. Poparek naj stoji do 10 minut, nato precedimo. Najboljši je, če ga zaužijmo še toplega in vsakič sveže pripravljenega. Na dan se popije 2-3 skodelice.
Uporabo zmletih kot surova: 1 čajno žličko potrosimo jih po solati ali kosmičih. Za boljše učinke se priporoča zaužitje z izdelki, ki vsebujejo maščobe: jogurt, skuta ali druge mlečne jedi. Lahko ga zmeljemo in dodamo olju ter zaužijemo.
Priporočamo, da terapija uživanje pegastega badlja naj traja neprekinjeno vsaj 3 tedne, ob hujših težavah lahko tudi do dva meseca. Po terapiji vsaj teden dni uživanje prekinimo in jo po potrebi ponovimo.
Neto količina: 300 g
Pakiranje: Pakirano v natron vrečko z enostavnim zip zapiranjem. Zip zapiranje omogoča, da se po odprtju vrečka neprodušno zapre, kar daje živilu dolgotrajno kakovost in varnost. Vrečka z oznako “zdravo pakiranje”.
Za zdravje je pomembna raznolika, uravnotežena prehrana in zdrav način življenja. Izdelek ne nadomeščajo uravnotežene in raznovrstne prehrane.
V podjetju skrbno sledimo smernicam in delamo po načelih HACCP-a.
Izvajalec BIO nadzora: SI-EK0-001
Ekološko kmetijstvo predstavlja trajnosten način kmetovanja, saj ne zmanjšuje rodovitnosti tal, biološke pestrosti in ne onesnažuje pitne vode.
Uporaba pegastega badlja sega vse v šestnajsto stoletju, ko so ugotovili, da uporaba pripravkov iz pegastega badlja ugodno vpliva na jetra. Danes za izdelavo zdravilnih pripravkov uporabljamo plod pegastega badlja (Cardui mariae fructus), ki mu odstranimo kodeljico (papus).
Slovenska odredba o razvrstitvi zdravilnih rastlinah ga razvršča v najvarnejšo skupino H, ki ima enak pravni položaj kot hrana, če se ne prodaja v zahtevnejših farmacevtskih oblikah, kot so denimo tablete, kapsule in raztopine.
Ste vedeli, da je pegasti badelj (Silybum marianum L. Gaertn.) izjemno trdoživa sredozemska rastlina iz družine nebinovk (Asteraceae). Zraste do dva metra visoko, pri nas v Primorju jo gojijo tudi kot okrasno rastlino. Plod pegastega badlja je dolg med 6 in 7 mm in 3 mm širok, ima pa svetlečo, črnorjavo do sivkasto semensko ovojnico. Vonj sveže zmletih semen spominja na vonj kakava. Za pegasti badelj je značilno socvetje rožnato vijolične barve in bodeči listi z značilnimi belkasto obarvanimi žilami. V zdravilstvu suvereno nastopa že skoraj 2000 let.
Reviews
There are no reviews yet.