Vsi izdelki

  • 11,1517,18

    Ekstra deviško oljčno olje kmetija Bočić

    Naše ekstra deviško oljčno olje je skrbno pridelano predvsem iz sorte belica in leccino. Oljke ročno oberemo in poskrbimo, da jih v nekaj urah tudi iztisnemo, saj lahko le tako zagotovimo oljčno olje najvišje kakovosti.

    Še posebej smo pozorni, da zagotovimo visoko vsebnost antioksidantov. Slednji poskrbijo, da ima olje značilen grenak in pikanten okus, ki je na kulinaričnem področju močno cenjen. Oljčno olje kmetije Bočić je visoko kakovostno in se lahko takoj po stiskanju tudi že uporabi za ustvarjanje kulinaričnih užitkov.

    Kmetija Bočić – kapljice Istre na vašem krožniku.

  • 2,99

    Domače kamutove testenine (ravni makaroni) Klepec, 400g

    Domače kamutove testenine so brez jajc in brez konzervansov. Narejene so iz hišne polnozrnate moke iz pšenice khorasan, ki jo doma pridelamo in tudi zmeljemo v mlinu na kamen.

  • 2,60

    Domače pirine testenine (makaroni) Klepec, 400g

    Domače pirine testenine so brez jajc in brez konzervansov. Narejene so iz hišne polnozrnate pirine moke, ki jo doma pridelamo in tudi zmeljemo v mlinu na kamen.

  • 3,49

    Ajdova kaša hladno luščena Klepec, 500g

    Ajda je zrasla na domačih poljih ob reki Kolpi. Pri pridelavi ajde je uporaba fitofarmacevtskih sredstev skoraj nepotrebna, saj je ajda zelo odporna proti škodljivcem.

    Ajdo požanjemo, posušimo in primerno shranimo. Iz ajdovih semen s hladnim luščenjem dobimo zeleno ajdovo kašo. Pri hladnem luščenju ajde ostane tudi nekaj temnih luščin, ovojnic zrnja, ki pa se med kuhanjem povsem razpustijo in niso moteče.

  • 4,30

    Bio ajdovi kosmiči Kolenko, 500g

    Ajdovi kosmiči so bogati z beljakovinami in naravno ne vsebujejo glutena, zato so primerni za vse, ki iščejo alternativo glutenskim kosmičem. Uporabljajo se enako kot ostali kosmiči, topli ali hladni, kot dodatek smutijem, juham in kot nadomestek drobtin. Z njimi lahko zamenjamo del moke v kruhu ali v svoji priljubljeni zmesi za mafine. Prelijemo jih z mlekom ali jogurt ter okus popestrimo še s svežim ali suhim sadjem, oreščki in semeni.

  • 11,00

    EKO tinktura Divja ščetica Zelišča mame Ljube, 100ml

    DIVJA ŠČETICA, (Dipsacus sylvestris)

    Prehransko dopolnilo ne vsebuje sladkorja, barvil, konzervansov in drugih dodatkov.

    Kapljice DIVJA ŠČETICA so povsem naravno prehransko dopolnilo, izdelane iz ekološko pridelane korenine divje ščetice (Dipsacus sylvestris, radix) in sadnega žganja 60%.

  • 4,99

    Ječmenova kava z želodom Knajp Pražarna Lovro, 250g

    Ječmenova kava z želodom Knajp je izvrsten brezkofeinski kavni nadomestek.

    Ječmenova kava z želodom Knajp je proizvedena iz ekoloških sestavin slovenskega porekla. Rahlo pust okus ječmenove kave odlično dopolnjuje močan in aromatičen pražen želod. Ječmen je zelo staro žito, ki postaja v zadnjem času vse bolj znano zaradi svojih prehrambenih lastnosti. Približno tretjino želoda predstavlja škrob, sledijo sladkorji in čreslovine, nekaj pa je tudi beljakovin, maščob, eteričnih olj in mineralov. Za naš organizem so zlasti pomembne predvsem čreslovine, ki jih v telo najlažje vnesemo v obliki poparka (želodova kava).

    Ječmenova kava z želodom je odlična za začetek dneva, primerna tako za otroke kot tudi za nosečnice.

  • 4,809,80

    Bio sončnično olje Pri omi Neži

    Hladno stiskano.

    Zlato priznanje 2017, Dobrote slovenskih kmetij.

    Hladno stiskano sončnično olje ima prijeten vonj in nekoliko okus po sončničnih semenih. Je zlato rumene barve. Odlikuje se po visoki vsebnosti enkrat nenasičenih maščob in predstavlja naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vsebuje še vitamine B, D in K, minerale, lecitin in karotinoide, ki so naravno barvilo.

    Primerno je za pripravo vseh vrst solat, solatnih krem in nadevov, prelivov in drugih hladnih jedi. Odlično je tudi za dušenje in pečenje, zlasti palačink in drugih sladic.

    Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Motnost olja in usedline so naravni pojav.

  • 3,6010,50

    Tsampa – pražena ječmenova moka Klepec

    Tsampa je instant jed tibetanskih menihov, pod različnimi imeni pa jed poznajo tudi drugod po svetu, recimo v Ekvadorju (imenovano Machica), na Kanarskih otokih, na Finskem in tudi v Afriki

    Na kmetiji Klepec jo pripravljamo iz domače ječmenove kaše. Ječmen je zrasel na belokranjskih njivah ob Kolpi. Tisti dan, ko je na kmetiji dan za praženje tsampe, velja še prav posebno vzdušje, saj pri praženju ječmenove kaše nastane omamno dišeč vonj.

  • 5,90

    Naravni sirup sivke Herbessa, 1l

    Seznam sestavin: sivka, voda, citronska kislina, sladkor.

     

    Sirup je brez dodatnih barvil in arom!

     

    Po odprtju hraniti na hladnem.

     

  • 15,2037,97

    Bio tinktura divja ščetica (nealkoholna) Hiška zelišč

    Bio nealkoholna tinktura divja ščetica (dipsacus sylvestris)

    Zeliščne kapljice so standardiziran izvleček korenin divje ščetice (Dipsacus sylvestris). Divja ščetica je zanimiva zdravilna rastlina z izjemnimi lastnostmi, zaradi česar sem jo tudi izbrala za temo svoje diplomske raziskovalne naloge, ki sem jo napisala pod okriljem Sekcije za naravoslovje na Antropozofskem inštitutu Goetheanum v Dornachu.

  • 3,50

    Posušena ptujska rdeča čebula kmetija Čeh, 100g

    Posušena ptujska rdeča čebula je odličen prigrizek ali pa alternativa sveže čebule.

    Je vsestransko uporabna za omake, enolončnice, dodatek pekovskim izdelkom, vegeterjanskim jedem,
    namaze, hladne predjedi, narezke….

  • 2,20

    Pirin zdrob, Kmetija Klepec, 500g

    Pirin drob je narejen iz pire, ki je zrasla na njivah kmetije Klepec. Doma ga zmeljemo z mlinom na kamen in nastane polnozrnat pirin zdrob. Na kmetiji Klepec, veliko truda vložimo v to, da so vse moke in zdrobi čimbolj sveže zmleti, da pridejo na vašo mizo kar najbolj polnega okusa.

  • 8,50

    Hladno stisnjeno sončnično olje Klepec, 750ml

    Hladno stisnjeno sončnično olje s kmetije je daleč od rafiniranega sončničnega olja, ki smo ga bili dolga leta navajeni uporabljati za cvrtje. Hladno stisnjeno sončnično olje je nerafinirano in pri stiskanju ne preseže 32 °C. Je prijetnega okusa.

  • 2,00

    Domači ovseni zdrob Kolenko, 500g

    Našemu ovsenemu četverčku smo dodali petega in sicer ovseni zdrob. Ovseni zdrob je odlična zamenjava pšeničnemu zdrobu pri prehrani dojenčkov in majhnih otrok. Naravno ne vsebuje glutena, kar pa ne pomeni, da iz njega ne morete narediti odlične sladice.
    Osnovni recept za pripravo enega obroka. Zavremo 250ml tekočine, mleka, rastlinskega ali navadnega, kombinacija vode in mleka ali samo vodo ter dodamo 40g zdroba (približno 4 zravnane žlice), ščepec soli in po želji sladkor. Na zmernem ognju in ob stalnem mešanju kuhamo nekaj minut, dokler se ne zgosti.

  • 8,00

    Čaj Kozjanski kmetija Kalan

    Kozjanski čaj je mešanica, ki smo jo poimenovali po naši prelepi pokrajini kozjansko. Mešanica vas popelje v neokrnjeno naravo kozjanskega, kjer je še mogoče videt neverjetno barvitost travnikov.

  • 3,3027,00

    Eko njokci pira Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% pirine moke in imajo obliko pravih malih njokcev. Kot vemo je pirina moka izredno zdrava. Njeno drugo ime je popolno živilo, saj vsebuje življenjsko pomembne snovi v idealnem razmerju.
    Ta oblika je odlična za male otroke (kot na primer zakuha), saj je majhnost in moka kot narejena za njih.

  • 2,20

    Kamutov zdrob Klepec, 500g

    Kamutov zdrob lahko skuhaš na vodi ali na mleku, lahko ga uporabiš v različnih sladicah, za prehrano dojenčkov in manjših otrok.

    Zdrob je bolj polnega okusa kot najbolj poznani pšenični zdrob.

  • 3,20

    Domače aktivirane pšenične testenine (svedrčki) Klepec, 400g

    Testenine so narejene iz naše pšenične moke, ki jo najprej kalimo. To pomeni, da zrno odvrže zaščitni ovoj, začnejo se odvijati različni kemični procesi. Proces kaljenja ob pravem času ustavimo, moko na nizki temperaturi posušimo in zmeljemo v našem mlinu na kamen. Iz te moke naredimo aktivirane pšenične testenine.

    Kaljene pšenične testenine so narejene brez jajc.

  • 1,708,00

    Domača ržena polnozrnata moka Kolenko

    Med vsemi žiti ima ržena polnozrnata moka največ vlaknin. Ker je mleta iz celega zrna je temnejša od navadne ržene moke in ima še močnejši okus. Meljemo jo na stoletni kamen iz žive skale in s tem ohranjamo tradicijo mletja na star način.

    Iz polnozrnate ržene moke pripravimo odličen kruh, piškote in rženi bananin kruh.

  • 1,708,00

    Domača pšenična polnozrnata moka Kolenko

    Pri nas domačo pšenično polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen, ki ga v primerjavi z novejšimi mlini na kamen, ki so iz keraminka ali korunda, še vedno sami klestimo in s tem ohranjamo starinski način mletja.

    Tako kot ržena moka in pirina, tudi pšenična moka vsebuje gluten. Gluten pa je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot nekrušnimi.

    Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.

  • 1,506,00

    Domača pšenična polbela moka TIP 850 Kolenko

    Sveže mleto polbelo pšenično moko Mlinarstvo Kolenko, dobimo z mletjem osrednjih in obrobnih delov jedra pšenice in dela membrane

    Je temnejše barve od bele gladke in ostre moke, ker pa vsebuje del zunanje membrane so njene pecilne lastnosti slabše. Ker je krušna moka, se uporablja predvsem za peko kruha Kruh iz polbele moke je bolj zbit od bele moke, vendar je polnejšega okusa in ostane dalj časa svež. Mešamo jo lahko z ostalimi krušnimi in nekrušnimi mokami.

  • 2,00

    Domači proseni zdrob Kolenko, 500g

    Proseni zdrob, mlet na kamen, uporabljamo za pripravo mlečnega gresa, ki mu popestrimo okus z dodatkom svežega ali suhega sadja in praženih oreščkov ali čežane. Dodamo ga v enolončnice ali pa iz njega pripravimo žličnike, narastke in kolače. Za mlečni proseni zdrob damo na pol litra mleka 70 – 80g prosenega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji in ob stalnem mešanju kuhamo do zgostitve.

  • 2,70

    Kaljeni pirini kosmiči Klepec, 300g

    1. slovenski kaljeni kosmiči

    Kaljeni pirini kosmiči so pripravljeni iz pire, ki je zrasla na poljih ob reki Kolpi. Piro z namakanjem aktiviramo, da požene kalček. Tako se v njej prebudi življenje in začne se odvijati cel kup kemijskih procesov. Proces kalitve ob pravem času ustavimo. Kaljeno pirino zrnje nežno posušimo pri nizki temperaturi, da kaljeni kosmiči ohranijo kar največ hranilne vrednosti.

    Kalčki za svojo rast iz zrna črpajo škrob. Kosmiči iz kaljenih pirinih zrn imajo zato nižji nivo glutena. Koncentracija beljakovin se poveča. Ko zrno kali, razgradi zaščitno fitinsko kislino. Sprostijo se življenjska hranila, ki so potrebna za začetek nove rastline.

Main Menu