Ričkovo olje

Ričkovo olje, znano tudi kot totrovo olje, je prava poslastica za brbončice in zakladnica zdravja. Pridobiva se iz semen navadnega rička (Camelina sativa), olje pa ima značilno temno rjavo barvo in oreškast okus. To olje je bilo cenjeno že v preteklosti, danes pa doživlja zaslužen preporod zaradi svoje edinstvene sestave. Slovensko poreklo: Ponujamo ričkovo olje, pridelano in predelano v Sloveniji, s čimer podpiramo domače kmete in ohranjamo tradicijo.

  • Hladno stisnjeno ričkovo olje Klepec

    Riček sadimo na naših poljih ob Kolpi. Ričkovo olje nekateri imenujejo tudi totrovo olje. Olje je hladno stisnjeno v naši stiskalnici za olje nemškega porekla, kjer se nobeno olje med stiskanjem ne segreje nad telesno temperaturo.

    13,9021,00
  • Bio ričkovo olje Pri omi Neži, 0,25l

    Hladno stiskano. Zlato priznanje 2019, Dobrote slovenskih kmetij.

    Hladno stiskano ričkovo ali totrovo olje se pridobiva iz semen navadnega rička, ki vsebujejo kar 30-45% olja v domači stiskalnici. Ima prijeten vonj in nekoliko pekoč okus po repi in hrenu, saj spada v skupino križnic. Je zlato rumene barve. Za liter ričkovega olja potrebujemo približno 4-7 kilogramov ričkovih semen. Odlikuje se po visoki vsebnosti večkrat nenasičene alfa-linolenske maščobne kisline (omega 3 – 31g) in predstavlja naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Kljub višji ceni je ričkovo olje izjemno olje z izjemnim okusom in bogatimi zdravstvenimi učinki. Z nakupom slovenskega ričkovega olja podpirate domače kmete in uživate v superživilu z vrhunskimi lastnostmi.

Razvajajte svoje brbončice in telo z zdravilno močjo slovenskega ričkovega olja!

Main Menu