Durum testenine

  • Paket durum Gabaroni

    Paket durum testenin je odlična izbira za vse, ki se zavedajo pomena zdravega prehranjevanja in skrbi za okolje.

    V paketu boste našli štiri različne vrste testenin, ki so narejene iz visokokakovostnega durum pšeničnega zrnja in so ekološko pridelane. Vse testenine v paketu so tudi veganske, saj ne vsebujejo nobenih živalskih sestavin.

    Paket vsebuje:

    kodrčke,
    rožice,
    dolenjske fužije in
    peresnike.

  • Eko tuneli aktivno oglje Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    V testo je vmešan tudi ščepec kurkume in pa aktivno oglje, ki da Gabaronom lep kontrast barv, jedcem pa obilico zdravja.

    3,3027,00
  • Eko svedri durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    Imajo obliko svedrcev, ki je najbolj popularna oblike med vsemi. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    2,7022,50
  • Eko široki rezanci durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo. Ti široki rezanci vsebujejo tudi nekaj kurkume, ki da Gabaronom tako lepo zlato barvo.

    Posušeni so v široke rezance in zviti v klopčiče, kar nam pomaga pri lažjem merjenju porcije. Univerzalno pravilo je, da sta od 2-3 klopčiča idealna porcija za eno osebo (seveda je odvisno od omake).

    3,6027,00
  • Eko špageti durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    Posušeni so v špagete in zviti v klopčiče, kar nam pomaga pri lažjem merjenju porcije. Univerzalno pravilo je, da sta od 2-3 klopčiča idealna porcija za eno osebo (seveda je odvisno od omake)

    3,5031,50
  • Eko široki rezanci blitva Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo. Ti široki rezanci vsebujejo tudi zmiksano blitvo, kar še dodatno popestri samo testenino.

    Posušeni so v široke rezance in zviti v klopčiče, kar nam pomaga pri lažjem merjenju porcije. Univerzalno pravilo je, da sta od 2-3 klopčiča idealna porcija za eno osebo (seveda je odvisno od omake).

    3,8027,00
  • Eko rožice durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    Imajo zelo zanimivo obliko in jo mnogi uporabljajo za pripravo raznih solat. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    2,7022,50
  • Eko peresniki durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    Imajo klasično obliko peresnikov, ki so popularni po vsem svetu. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    2,7022,50
  • Eko njokci durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    Ta oblika je odlična za male otroke (kot naprimer zakuha), saj je majhnost in moka kot narejena za njih.

    2,7022,50
  • Eko špageti tri barve Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja. Vsebuje tudi zmiksano rdečo peso in blitvo, ki dodatno popestrita samo testenino.

    Posušeni so v špagete in zviti v klopčiče, kar nam pomaga pri lažjem merjenju porcije. Univerzalno pravilo je, da sta od 2-3 klopčiča idealna porcija za eno osebo (seveda je odvisno od omake).

    3,8031,50
  • Eko obročki mix Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja. Vsebuje tudi zmiksano rdečo peso in blitvo, ki dodatno popestrita samo testenino.

    Ta oblika je odlična za male otroke (kot naprimer zakuha), saj je majhnost, barvitost in moka kot narejena za njih.

    3,3027,00
  • Eko svedri zmešančki Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja. Vsebuje tudi zmiksano rdečo peso in blitvo, ki dodatno popestrita samo testenino.

    3,3027,00
  • Eko kodrčki durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% Durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    Imajo zelo zanimivo obliko in so podobni tistim “tunelčkom”, ki smo jih jedli v šoli. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    3,3022,50
  • Eko jušni rezanci durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    Seveda so ti jušni rezanci najbolj “popularni” ob nedeljah, lahko pa jih zakuhamo tudi med tednom (za tiste največje ljubitelje goveje juhe).

    V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    3,806,00
  • Eko dolenjski fužiji durum Gabaroni

    Ti Gabaroni so narejeni iz 100% durum moke, ki je znana kot idealna moka za izdelavo testenin. Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin in pa folne kisline, ki jo ljudje še kako potrebujemo.

    Imajo zelo zanimivo obliko, ki smo jo iznašli pred kratkim. Podobni so italijanskim fužijem, seveda s pridihom slovenske dolenjske. V testo je vmešan tudi ščepec kurkume, ki da Gabaronom prelepo zlato barvo, jedcem pa obilico zdravja.

    3,3022,50
  • Durum svedri Kmetija Slavec, kozarec

    Domača pašta, narejena iz ekološkega pšeničnega durum zdroba, ekološke špinače, ekološke rdeče pese in ekoloških jajc.

    Neto količina: 280 g

  • Durum svedri Kmetija Slavec, 400g

    Domača pašta, narejena iz ekološkega pšeničnega durum zdroba in ekoloških jajc.

  • Durum široki rezanci Kmetija Slavec, 400 g

    Domača pašta, narejena iz ekološkega pšeničnega durum zdroba in ekoloških jajc.

  • Durum barvani svedri Kmetija Slavec, 400 g

    Domača pašta, narejena iz ekološkega pšeničnega durum zdroba, ekološke špinače, ekološke rdeče pese in ekoloških jajc.

  • Domači durum široki rezanci z jajci Kolenko, 500g

    Široki rezanci imenovani pappardelle, prihajajo iz italijanske regije Toskana, vendar so priljubljene po vsej Italiji. Zaradi svoje ploščate oblike se dobro podajo bogatim, gostim mesnim in sirovim omakam, ki se lepo oprimejo širokih rezancev. Tradicionalno jih v Toskani postrežejo z ragujem divjega prašiča ali z mestni prelivom – omako bolognese. Vegetarijanci si jih lahko pripravite s smetanovo omako iz divjih gob ali vegansko omako alfredo. Za hitro tedensko večerjo, kuhane široke rezance z malo ekstra deviškega oljčnega olja prepražimo na zmernem ognju, dodamo ščepec soli in sveže narezani česnom.

  • Domači durum mali polžki z jajci Kolenko, 500g

    Izvor makaronov (maccheroni) je italijanska Sicilija, kjer je bila njihova izdelava omenjena že v 12 stoletju. Pri nas najbolj priljubljen z mesno omako »makaronflajš«, pri Angležih in Američanih pa z bogato sirno »Mac&Cheese«. Ni pomembno na kakšen način si jih pripravite, klasično ali pa na bolj eksotičen način, z oreščki in aromatičnimi zelišči, makaroni so in ostajajo najbolj poznane in priljubljene testenine.

  • Domači durum fidelini z jajci Kolenko, 500g

    Izvor fidelinov, imenovanih tudi angelski lasje, sega v 14.stoletje, ko so jih začeli izdelovati na zahodu italijanske Ligurske province Savona. Njihova oblika je podobna špagetom, le da so dosti bolj tanki.

    Večina jih pozna in uporablja kot zakuho za juho, vendar pa se lahko uporabljajo tudi kot samostojna jed ali priloga. Pravilno se fidelini kuhajo kot riž. Dodamo jim toliko vode, da se ne razkuhajo in ostanejo al dente. Ko povre vsa tekočina, jih damo v juho ali pa jih zabelimo z paradižnikova ali smetanovo omako, ter posipamo z naribanim sirom.

  • Domače durum krpice z jajci Kolenko, 500g

    Italijansko quadrucci, imenovani po njihovi kvadratni obliki, pri nas pa bolj znani kot krpice, bleki, flikce. Krpice, kot jih imenujemo  pri nas v Prekmurju poznamo v dveh oblikam, manjše, ki so namenjene zakuhi za juho in večje, ki jih uporabimo za pripravo glavne jedi. Najbolj znane so vsekakor zeljne krpice, preprosta jed iz krpic in zelja, ki jo pripravimo kot glavno jed ali prilogo.

Main Menu