Zelenjavni namazi

  • Bučni pesto Skupina Hudo Dobro, 120 g

    Prekmurska poslastica iz bučnih semen in bučnega olja, ki jo lahko vmešate v namaze, testenine in solate.

  • Jabolčna čežana s črnim ribezom Skupina Hudo Dobro, 300 g

    Priboljšek z bogatim okusom črnega ribeza, idealen za malco.

    Privoščite si jo samo, kot namaz ali kot dodatek jogurtu.

    Čežana iz domačih travniških jabolk in črnega ribeza. Brez dodanega sladkorja in umetnih barvil.

  • Jabolčna čežana Skupina Hudo Dobro, 300 g

    Osvežujoč priboljšek, ki si ga lahko privoščite za malco.

    Namažite jo na palačinke, sladice, dodajte ji jogurt ali kosmiče.

    Popolnoma naravna, brez dodanega sladkorja.

  • Žele vinski malvazija sivka domačija Butul

    Vinski žele z infuzijo sivke je izjemna poslastica. Ta edinstvena kombinacija vina in sivke prinaša nežno cvetlično aromo, ki bo očarala.

    Uporabite ga kot eleganten dodatek k sirom, sladkim in slanim prigrizkom ali pa ga nanesite na tople palačinke. Okusite razkošje in svežino na vsakem grižljaju z našim Vinskim želejem z infuzijo sivke.

    3,284,83
  • Žele vinski malvazija vrtnice domačija Butul

    Okusna mešanica malvazije in dišečih vrtnic ustvarja naš edinstven žele vinski malvazija vrtnice s 50% sladkorja. Naše Malvazija grozdje raste na manžanskih gričih, medtem ko vrtnice ljubeče gojimo v noninem vrtu.

    Priprava tega želeja vključuje nežno kuhanje malvazije, da izpari alkohol, nato pa dodajanje vrtnic. Kozarčki so skrbno zaprti in podvrženi postopku pasterizacije, kar zagotavlja ohranitev svežine in okusa.

    Žele vinski malvazija vrtnice je vsestranski dodatek k vašim jedem. Namažite ga na palačinke, dodajte na biskvit, uporabite kot preliv za sladoled ali ga postrezite k staranim sirom. Razvajajte se s to edinstveno kombinacijo okusov in ne pozabite na povezovanje s staranimi siri!

    3,284,38
  • Čemažev shranek Iz Pepelkine kuhinje, 130g

    Čemažev shranek lahko uporabimo za pripravo juh, omak ali namazov. Lahko pa ga uporabimo tudi pri pripravi kruha ali slanega peciva.

  • Ajvar Korenika, 320g

    Nepogrešljiv za popestritev jedi v vsaki kuhinji.

  • Namaz iz bučk v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Mlade bučke iz vipavske doline, hladno nasekljane in še malo hrustljave z dodatkom bazilike, česna in nežnega ekstra deviškega oljčnega olja.

  • Namaz iz jajčevcev v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Namaz iz nasekljanih vipavskih jajčevcev, začinjen z domačim peteršiljem in česnom ter dodanim nežnim ekstra deviškim oljčnim oljem.

    Odlična in enostavna primorska poslastica se zaradi svojega tradicionalnega okusa prebija počasi, a vztrajno na krožnike celinske kuhinje.

  • Pikantni namaz iz sušenih paradižnikov v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Sesekljan namaz iz sočnih, na južnem soncu sušenih paradižnikov v družbi mediteranskih zelišč in dodatkom čilija v nežnem ekstra deviškem oljčnem olju.

    Sladek okus paradižnika in rahlo pekoč okus čilija – kot nalašč za okusno malico na kosu domačega kruha, v kuhinji pa kot alternativa paradižnikovemu koncentratu pri pripravi vaših najljubših jedi.

  • Pikantni namaz iz dimljenih sušenih paradižnikov v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Namazu iz nasekljanih, na soncu sušenih in z naravnim dimom dimljenih paradižnikov, z mediteranskimi zelišči in nežnim ekstra deviškim oljčnim oljem smo dodali nekaj čilija.

    Hišna specialiteta je premaknila okuse celinskega okolja v mediteransko. Skrbno izbrane, na soncu sušene paradižnike dimimo z naravnim hladnim dimom izbranega bukovega lesa in jih začinimo s čilijem.

    Klasičnemu mediteranskemu okusu pikantnega sušenega paradižnika smo pričarali okus po sušeni mesnini.

  • Namaz iz jajčevcev in dimljenih sušenih paradižnikov v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Na hladno nasekljan namaz iz domačih jajčevcev z dodatkom nasekljanih, na soncu sušenih, naravno dimljenih paradižnikov, nežnega ekstra deviškega oljčnega olja in izbranih zelišč – edinstvena kombinacija sredozemske in celinske kuhinje.

    Namaz je edinstvena mešanica mediteranske in celinske kulinarike. V kozarčku se prepletajo okusi domačih jajčevcev in na soncu sušenih paradižnikov, ki jih dimimo pri nas doma.

    Klasičnemu mediteranskemu okusu jajčevca in sušenega paradižnika smo pričarali okus po sušeni mesnini.

  • Namaz iz dimljenih sušenih paradižnikov v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Namaz iz nasekljanih, na soncu sušenih in z naravnim dimom dimljenih paradižnikov, z mediteranskimi zelišči in nežnim ekstra deviškim oljčnim oljem.

    Hišna specialiteta je premaknila okuse celinskega okolja v mediteransko. Skrbno izbrane, na soncu sušene paradižnike dimimo z naravnim hladnim dimom izbranega bukovega lesa.

    Klasičnemu mediteranskemu okusu sušenega paradižnika smo pričarali okus po sušeni mesnini.

  • Namaz iz sušenih paradižnikov v ekstra deviškem oljčnem olju maQfino, 180 g

    Namaz iz nasekljanih sočnih, na južnem soncu sušenih paradižnikov, mediteranskih zelišč in nežnega ekstra deviškega oljčnega olja.

    Sladek okus paradižnika – kot nalašč za okusno malico na kosu domačega kruha. Namazan na kruhu je odličen, zdrav in hiter prigrizek .

    V kuhinji pa kot alternativa paradižnikovemu koncentratu pri pripravi vaših najljubših jedi.

  • Namaz iz rdeče pese Dobrote Metka, 190g

    Pristen okus rdeče pese z izbranimi začimbami bo okusen namaz za na kruh, bruskete ali tudi kot “dip” omaka. Zelo dobro se ujame s humusom in čičerike. Rdeča pesa je polna vlaknin in mineralov, zato naj bo pogosta na naših jedilnikih.

    ✓ 100% lokalno
    ✓ vegansko
    ✓ brez glutena in laktoze

  • Namaz iz pora z lanenimi semeni Dobrote Metka, 190g

    Izviren namaz iz pora bogatijo zdrobljena lanena semena. Uporabite ga kot namaz za na kruh ali osvežilno, hranljivo prilogo kuhani zelenjavi, piščancu ali sirom.

    ✓ 100% lokalno
    ✓ vegansko
    ✓ brez glutena & laktoze

  • Namaz iz koromača Dobrote Metka, 190g

    Prefinjeno pikanten okus koromačevega namaza s kančkom gorčice se bo odlično prilegel lososu, drugim ribam (postrv, skuša). Privoščite si ga tudi kot namaz za na bruskete ali krekerje.

    ✓ 100% lokalno
    ✓ vegansko
    ✓ brez glutena & laktoze

  • Namaz iz radiča Dobrote Metka, 190g

    Radič je odličen je v solati, v naši shrambi pa najdete tudi izjemno okusen namaz iz te domače primorske zimske zelenjave. Naši zahodni sosedje prisegajo na sladko “omakco” z radičem, meni pa je bolj ubrana slana različica.

    Namaz iz radiča uporabite kot namaz za na bruskete/prepečenec/krekerje/kruh, pripravo slanih prigizkov (npr. radičevi polžki iz listnatega testa), dodatek solatam, zelenjavnim jedem, krompirju, pesto/omako za na njoke ali testenine, dodatek sušenim mesninam (pršut, slanina), sirno pomako za bolj zorjene, pikantne sire.

    ✓ 100% lokalno
    ✓ vegansko
    ✓ brez laktoze

  • Kremni med Aromellis

    Kremni med je naravni med, ki mu pospešimo naraven proces kristalizacije. Po predpisanem postopku tekočemu medu dodamo manjšo količino naravno kristaliziranega medu, ki deluje kot kristalizacijsko jedro, in ga več dni pri znižani temperaturi mešamo v posebnem mešalu, tako da na koncu dobimo majhne, enakomerno porazdeljene kristale medu.

    Zaradi sil, ki delujejo med mešanjem, med postopkom spremeni barvo in postane svetlo rumene oziroma jajčno bele barve, je gost in ne kaplja, zato se brez težav maže na kruh, palačinke, prepečenec ali pa počasi liže na žlički.

    Po njem z veseljem posegajo tako otroci kot odrasli. Ker pri kremnem medu ni nič dodano ali odvzeto, ima ta med vse učinke osnovnega medu.

    3,417,92
  • Domači bučni namaz Hari, 230g

    Domači bučni namaz je kot bučna marmelada, vendar je pripravljena po lastnem receptu samo iz buč in jo uporabljamo za namaze, dodatek k pecivu, omakam,…

    Je nadev v pecivih, sestavina rulad in tort, z njo namažemo palačinke … In vedno povezuje ljudi. Domača marmelada je pridelana z ljubeznijo.

    Marmelade sploh domače, polepšajo marsikatero jutro in zajtrk v krogu družine ali med prijatelji.

  • Študentski bonus paket Biogetta Barbio’s

    Študentski bonus paket bo poskrbel za vaš želodček med študijem. Kakovostno in hranljivo kosilo si boste lahko pripravili v samo petih minutah. Oskrbelo vas bo z vsemi potrebnimi vitamini, minerali in fito-snovmi, da se boste lahko posvetili študiju, ne pa razmišljanju o tem, kaj bi jedli.

    Z naravno fermentianim namazom in smetano (ali nadomestkom) ter kančkom Biogette v eni minuti brez kuhanja pripravite okusno in hranljivo omako, v katero samo še stresete vroče kuhane testenine in premešate. Fast Good kosilo v samo 5 minutah!

    Obenem pa smo poskrbeli, da bodo vaši obroki tudi okusni. Z žličko Biogette izboljšate okus vsem vrstam jedi. Medeni namaz Brainfood pa je pripravljen iz sestavin, kot so orehi in začimbe, ki spodbujajo delovanje naših možganov. S slastnim zajtrkom boste svoje telo oskrbeli z zadostno energijo, obenem pa tudi bo študij potem lažji.

    28,4833,33
  • Med in pol – medeni namaz “Superberry” Biogetta, 160g

    Med in pol – medeni namaz “Superberry” z brusnicami, borovnicami haskap in začimbami je pripravljen iz 100% slovenskega medu. Mešanica brusnic, borovnic in začimb je bogata z vitamini, minerali in fito snovmi, ki dokazano upočasnjujejo procese staranja, pomagajo razstrupljati organizem, spodbujajo zdravljenje in obnovo celic ter so izredno bogati antioksidanti.

  • Med in pol – medeni namaz “Čokomed” Biogetta, 160g

    Za vse ljubitelje čokoladnih namazov! Med in pol – medeni namaz “Čokomed” lahko uživate popolnoma brez slabe vesti. 100% slovenski med smo obogatili s pravim kakavom, lešniki in začimbami. Slasten čokoladni okus je tako še obogaten z okusi začimb, ki bodo že pri zajtrku prebudile in aktivirale vaše možgane. Odličen pa je tudi kot nadev slastnih domačih piškotov.

  • Med in pol – medeni namaz “Brainfood” Biogetta, 160g

    Med in pol – medeni namaz “Brainfood” z orehi in začimbami je pripravljen iz 100% slovenskega medu.

    Mešanica začimb in orehov z medom je močan antioksidant, izredno dobro pa vpliva tudi na delovanje naših možganov, ki so preobremenjeni tako s pretirano uporabo, kakor z motilci iz našega okolja.

  • Naravno fermentirani namaz Vražji zelenec Biogetta, 135g

    Naravno fermentirani namaz Vražji zelenec je dobil ime po svojem okusu, saj je zelo aromatičen in rahlo pikanten. Tako rukola kot kopriva, ki sta »zeleni« sestavini tega namaza, imata močan in rahlo pikanten okus. Zaokrožijo in dodatno obogatijo pa ga še sončnična in lanena semena. Poleg hladno stiskanega sončničnega olja smo namazu dodali še ekstra deviško oljčno olje, oba imata ugodno sestavno maščobnih kislin. Dodatek olja obogati okus in energijsko vrednost.

    Uporabljamo ga kot namaz na kruh ali kruhke, še posebej okusen je z dodatkom sira ali sirnega namaza. Če mu dodamo malo sladke smetane ali masla in kanček bio mediteranske soli, pa je lahko tudi odlična omaka za naše testenine Biogetta. Z žličko namaza obogatimo različno dušeno zelenjavo, kot je stročji fižol, bučke, jajčevci, cvetača… Namaz dodamo ob koncu kuhanja, da se samo še pogreje.

Main Menu