Kosmiči
-
4,30€
Bio ajdovi kosmiči Kolenko, 500g
Ajdovi kosmiči so bogati z beljakovinami in naravno ne vsebujejo glutena, zato so primerni za vse, ki iščejo alternativo glutenskim kosmičem. Uporabljajo se enako kot ostali kosmiči, topli ali hladni, kot dodatek smutijem, juham in kot nadomestek drobtin. Z njimi lahko zamenjamo del moke v kruhu ali v svoji priljubljeni zmesi za mafine. Prelijemo jih z mlekom ali jogurt ter okus popestrimo še s svežim ali suhim sadjem, oreščki in semeni.
-
2,70€
Kaljeni pirini kosmiči Klepec, 300g
1. slovenski kaljeni kosmiči
Kaljeni pirini kosmiči so pripravljeni iz pire, ki je zrasla na poljih ob reki Kolpi. Piro z namakanjem aktiviramo, da požene kalček. Tako se v njej prebudi življenje in začne se odvijati cel kup kemijskih procesov. Proces kalitve ob pravem času ustavimo. Kaljeno pirino zrnje nežno posušimo pri nizki temperaturi, da kaljeni kosmiči ohranijo kar največ hranilne vrednosti.
Kalčki za svojo rast iz zrna črpajo škrob. Kosmiči iz kaljenih pirinih zrn imajo zato nižji nivo glutena. Koncentracija beljakovin se poveča. Ko zrno kali, razgradi zaščitno fitinsko kislino. Sprostijo se življenjska hranila, ki so potrebna za začetek nove rastline. -
2,50€
Domači ovseni kosmiči Klepec, 500g
Običajni ovseni kosmiči so pred obdelavo parjeni, domači kosmiči s kmetije Klepec pa so preprosto valjani pri nizki temperaturi. Zato je ovsena kaša bolj polnega okusa in kremaste strukture.
-
2,20€
Domači pirini kosmiči Klepec, 500g
Piro posadimo, obdelujemo in ob pravem casu požanjemo. V domaci sušilnici jo posušimo do primerne vlažnosti. Sledi luščenje pirinega zrnja. Pri luščenju nastanejo pirine luščine in pirino zrnje. Zrnje zmeljemo s kosmičnikom in pripravljeno je za uživanje.
Kosmiče lahko uporabiš za pripravo muslija, skupaj z jogurtom, za pripravo polpetov … v bistvu povsod, kjer sicer uporabiš ovsene kosmiče. Lahko jih tudi zmešaš z domačimi ovsenimi kosmiči in uživaš v pestrosti okusov. -
1,99€
Domači rženi kosmiči Klepec, 500g
Rženi kosmiči se odlično obnesejo za juhe in narastke in za povezavo začinjenih mesnih nadevov. Odlično teknejo tudi v kombinaciji z ovsenimi in pirinimi kosmiči. Pripravi si hranljiv zajtrk.
-
2,20€
Bio rženi kosmiči Kolenko, 500g
Ržene kosmiče lahko jemo hladne ali tople, nekuhane hrustljave ali kuhane mehke in so odlična alternativa ovsenim kosmičem. Uporabljamo jih lahko na mnogo več načinov kot le klasično z mlekom ali jogurtom z dodatkom svežega ali suhega sadja, oreščkov.
Pri peki kruha nekaj moke zamenjamo z kosmiči in spečemo odličen kruh, prav tako lahko dodamo kosmiče k zmesi za palačinke, uporabimo kosmiče namesto krušnih drobtin, dodamo jih k pecivu, piškotom in v enolončnice. Z mešanjem kosmičev, sadja, kokosa in medu ali sladkega sirupa dobimo odlično granolo.
-
4,80€
Bio riževi kosmiči Kolenko, 500g
Riževe kosmiče uporabljamo enako kot ostale vrste kosmičev, skuhane ali namočene v vroči vodi ali mleku ter jim okus popestrimo z suhim ali svežim sadjem, oreščki in semeni. Namočenim odcedimo odvečno tekočino, jih zmešamo z jajcem, dodamo suho sadje ter popečemo na olju.
-
3,30€
Bio pirini kosmiči Kolenko, 500g
Pirine kosmiče lahko jemo hladne ali tople, nekuhane hrustljave ali kuhane mehke in so odlična alternativa ovsenim kosmičem. Uporabljamo jih lahko na mnogo več načinov kot le klasično z mlekom ali jogurtom z dodatkom svežega ali suhega sadja, oreščkov.
Pri peki kruha nekaj moke zamenjamo z kosmiči in spečemo odličen kruh, prav tako lahko dodamo kosmiče k zmesi za palačinke, uporabimo kosmiče namesto krušnih drobtin, dodamo jih k pecivu, piškotom in v enolončnice. Z mešanjem kosmičev, sadja, kokosa in medu ali sladkega sirupa dobimo odlično granolo.
-
2,20€
Bio ovseni kosmiči Kolenko, 500g
Ovseni kosmiči so najpogostejša oblika ovsa, ki se uporablja v prehrani. Skuhamo jih kot lahko večerjo, iz njih pripravimo odlične muslije, ki jih postrežemo v kombinaciji z mlekom ali jogurtom, svežim ali suhim sadjem in oreščki ali z njimi nadomestimo drobtine.
Pri peki kruha nekaj moke zamenjamo z kosmiči in spečemo odličen kruh, prav tako lahko dodamo kosmiče k zmesi za palačinke, dodamo jih k pecivu, piškotom in v enolončnice. Z mešanjem kosmičev, sadja, kokosa in medu ali sladkega sirupa, si lahko pripravimo odlično granolo.
-
Bio kosmiči (pirini+rženi) Pri omi Neži, 400g
Kosmiči so zelo priljubljeni polnovredni obrok za zajtrk. Prelijemo jih z vodo, mlekom ali jogurtom, da se zmehčajo. Po želji dodamo skuto, sadje, žličko lanenega ali konopljinega olja.
Uporaba: Za pripravo zajtrkov in kot dodatek k različnim jedem (juhe, žitni polpeti, solate, palačinke, peciva). -
2,40€
Keksi z ovsenimi kosmiči, 100g
Okusna in zdrava mala malica, ki vas napolni z energijo.
Ročno izdelani keksi z ovsenimi kosmiči in lešniki.