Bio soja v zrnju Pri omi Neži
3,30€ – 5,80€
Bio soja je ekološke pridelave, kar pomeni, da ni gensko spremenjena. Je stročnica, ki je v prehranski industriji pogosto uporabljena. Za sojo je značilna visoka vsebnost beljakovin in maščob. Ima zelo ugodno hranilno sestavo. Iz soje si lahko predelamo različne izdelke, kot so tofu, sojini napitki, jogurti in drugi izdelki. Soja je bogata s hranili, ki so tudi sicer značilna za večino stročnic – to so vlaknine, minerali kalij, cink, magnezij, mangan, fosfor in železo, ter vitamini B kompleksa, vključno s folatom in vitaminom K. Vsebuje tudi antioksidante izoflavone, za katere je bil ugotovljen ugoden vpliv na zdravje. Sojo in druge stročnice zaradi izjemne hranilne sestave, v okviru raznovrstne prehrane, priporočamo vsem, ne samo vegetarijancem in veganom.
Uporaba: za pripravo prilog (kuhana soja v zrnju), namazov (kot je humus), polpetov (kot felafli), sojino mleko, tofu. Surovo zrnje lahko zmeljemo tudi v moko (brez glutena).
Priprava: za moko, polpete, namaz. Za prilogo ali namaz čez noč namočeno sojo skuhamo, jo pripravimo kot prilogo glavni jedi ali uporabimo za pripravo namazov. Za polpete uporabimo surovo namočeno sojo in jo v multipraktiku zmeljemo na drobno. Dodamo začimbe, oblikujemo v polpete in spečemo.
Poreklo: Slovenija, iz naše kmetije.
Količina: 500 g, 1000 g.
Sestavine: 100 % soja iz nadzorovane ekološke pridelave.
Shranjevanje: Hraniti v suhem in hladnem prostoru v zaprti embalaži.
Dodatne podrobnosti
Neto količina: | 500g, 1000g |
---|
EKO kmetija Pri omi Neži
Odgovorno upravljanje z dediščino
Oma Neža je prepletanje sodobnosti s tradicijo. Povezovanje ruralnega z urbanim. Prostor različnih generacij. Oma Neža je bila tudi naša babica. Ženska neizmerne energije, vztrajnosti. Zaradi nje smo se vsi vračali. Z njo so se prepletale izkušnje več generacij.
Ravnam drugače!
Kot kulturna antropologinja sem kmetijo prevzela predvsem z vizijo, da lahko na koščku zemlje, ki sem ga dobila v upravljanje od svojih prednikov, s sonaravnim delovanjem vplivam na okolje ter na to, kakšno hrano ponujam sebi, bližnjim in kupcem. Kmetija je odprt prostor za vključevanje, ustvarjanje pozitivne lokalne ekonomije in je moj prispevek naravi. RAVNAM DRUGAČE!
Kako ustvarjamo Pri omi Neži?
Na 11 hektarjih ekološko kmetujemo in kolobarimo z bučami, sorte Slovenska golica, ki daje vrhunsko kvaliteto bučnemu olju, konopljo, sončnicami, lanom, prosom, piro, ajdo. Imamo tudi rž, koruzo, fižol, oves in riček. Surovine sušimo na ogrevan zrak, jih očistimo in nato predelamo (oljnice v domači stiskalnici za hladno stiskana olja, žita v lastnem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino naših produktov). Vrhunsko bučno olje je v Sloveniji nagrajeno z zlatimi priznanji, v Avstriji je pridobilo naziv Kakovostni izdelek.
Čas obdelave
Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.