Bio koruzni zdrob Pri omi Neži
2,50€ – 3,50€
Bio koruzni zdrob uporabljamo za pripravo polente, žličnikov, sladic ali za zgoščevanje juh. Koruzni zdrob sestavljajo večji delci grobo mletega meljaka, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, delež maščobe pa je nizek.
Priprava: Kuhamo ga v vreli vodi cca 30 minut, saj ni predhodno termično obdelan.
Poreklo: Slovenija, koruza trdinka iz lastne kmetije.
Količina: 500 g, 1000 g.
Sestavine: 100 % koruzni zdrob iz nadzorovane ekološke pridelave.
Shranjevanje: Hraniti v suhem in hladnem prostoru v zaprti embalaži.
Dodatne podrobnosti
Neto količina: | 500g, 1000g |
---|
EKO kmetija Pri omi Neži
Odgovorno upravljanje z dediščino
Oma Neža je prepletanje sodobnosti s tradicijo. Povezovanje ruralnega z urbanim. Prostor različnih generacij. Oma Neža je bila tudi naša babica. Ženska neizmerne energije, vztrajnosti. Zaradi nje smo se vsi vračali. Z njo so se prepletale izkušnje več generacij.
Ravnam drugače!
Kot kulturna antropologinja sem kmetijo prevzela predvsem z vizijo, da lahko na koščku zemlje, ki sem ga dobila v upravljanje od svojih prednikov, s sonaravnim delovanjem vplivam na okolje ter na to, kakšno hrano ponujam sebi, bližnjim in kupcem. Kmetija je odprt prostor za vključevanje, ustvarjanje pozitivne lokalne ekonomije in je moj prispevek naravi. RAVNAM DRUGAČE!
Kako ustvarjamo Pri omi Neži?
Na 11 hektarjih ekološko kmetujemo in kolobarimo z bučami, sorte Slovenska golica, ki daje vrhunsko kvaliteto bučnemu olju, konopljo, sončnicami, lanom, prosom, piro, ajdo. Imamo tudi rž, koruzo, fižol, oves in riček. Surovine sušimo na ogrevan zrak, jih očistimo in nato predelamo (oljnice v domači stiskalnici za hladno stiskana olja, žita v lastnem mlinu na kamen, s čimer zagotavljamo svežino naših produktov). Vrhunsko bučno olje je v Sloveniji nagrajeno z zlatimi priznanji, v Avstriji je pridobilo naziv Kakovostni izdelek.
Čas obdelave
Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija
Reviews
There are no reviews yet.