Zdrobi

  • Pirin zdrob, Kmetija Klepec, 500g

    Pirin drob je narejen iz pire, ki je zrasla na njivah kmetije Klepec. Doma ga zmeljemo z mlinom na kamen in nastane polnozrnat pirin zdrob. Na kmetiji Klepec, veliko truda vložimo v to, da so vse moke in zdrobi čimbolj sveže zmleti, da pridejo na vašo mizo kar najbolj polnega okusa.

  • Kamutov zdrob Klepec, 500g

    Kamutov zdrob lahko skuhaš na vodi ali na mleku, lahko ga uporabiš v različnih sladicah, za prehrano dojenčkov in manjših otrok.

    Zdrob je bolj polnega okusa kot najbolj poznani pšenični zdrob.

  • Domači proseni zdrob Kolenko, 500g

    Proseni zdrob, mlet na kamen, uporabljamo za pripravo mlečnega gresa, ki mu popestrimo okus z dodatkom svežega ali suhega sadja in praženih oreščkov ali čežane. Dodamo ga v enolončnice ali pa iz njega pripravimo žličnike, narastke in kolače. Za mlečni proseni zdrob damo na pol litra mleka 70 – 80g prosenega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji in ob stalnem mešanju kuhamo do zgostitve.

  • Ajdov zdrob Klepec, 500g

    Polnozrnat ajdov zdrob meljemo z domačim mlinom na kamen. Ajda je zrasla na naših njivah ob Kolpi.

    Sporočate nam, da ajdov zdrob z veseljem skuhate otrokom za zajtrk ali večerjo.

  • Domača polenta Klepec, 500g

    Polento zmeljemo iz domače sorte koruze, iz trdinke osemredke. Gre za tradicionalno staro sorto koruze, ki seveda gensko ni spremenjena.

    Sporočate nam, da je domača polenta s kmetije bolj polnega okusa kakor ste navajeni pri običajni polenti, ki jo najdete na trgovinskih policah. Razlog bo najbrž v tem, da je polenta narejena iz stare sorte koruze ter seveda to, da je vedno sveže zmleta.

  • Bio pšenični zdrob Kolenko, 500g

    Bio fini pšenični zdrob je produkt oziroma faza mletja osrednjega dela pšenice na valjčni mlin in se ga poslužujemo tudi v našem ekološkem mlinu. Je najbolj znan in uporabljen zdrob v naši kuhinji.

    Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, uporabljamo ga za pripravo cmokov za juho ali prilogo, za peciva, narastke, pogače. Na pol litra tekočine damo 4 žlice pšeničnega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo nekje 5 min.

  • Bio pirin zdrob Kolenko, 500g

    Bio pirin fini zdrob je produkt oz. faza mletja pire na valjčni mlin in se ga poslužujemo tudi v našem ekološkem mlinu. Uporablja se isto kot pšenični zdrob. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, uporabljamo ga za pripravo cmokov za juho ali kot prilogo, peciva, narastkov, pogač.

    Na pol litra tekočine damo 4 žlice pirinega zdroba, dodamo ščepec soli in sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo približno 4 minute.

  • Bio ajdov zdrob Kolenko, 500g

    Bio ajdov zdrob se uporablja podobno kot pšenični zdrob, za pripravo cmokov, peciva, narastkov in pogač. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, ki mu okus izboljšamo z dodatkom suhega ali svežega sadja, oreščkov ali marmelade.

    Na pol litra tekočine vode ali mleka damo 60 – 80g ajdovega zdroba, dodamo ščepec sladkorja in soli ter ob stalnem mešanju kuhamo dokler se ne zgosti.

  • Koruzni zdrob Korenika, 500g

    Koruzni zdrob lahko uporabimo v sladicah in kot prilogo jedem.

  • Ekološki pšenični zdrob Hari, 1kg

    Zdrobi so bili nekoč temelj slovenske prehrane. Oživimo pozabljene okuse prekmurskega podeželja!

    Iz pšeničnega zdroba pripravljamo belo pšenično polento, ki je lahko priloga k mesnim ali zelenjavnim omakam. Če ga zakuhamo na mleku, dobimo močnik, ki je odličen, če ga potresemo s čokolado v prahu. Uporabimo ga lahko tudi za pripravo žličnikov za zakuho v juhah.

  • Domača koruzna moka in koruzni zdrob, darilni paket kmetija Kolenko

    Darilni paket poleg domače koruzne moke in koruznega zdroba slovenske avtohtone sorte koruze trdinka, vsebuje še recept za odlične koruzne piškote.

    Sestava darilnega paketa:

    Domači koruzni zdrob 500g
    Domača koruzna moka 500g
    Kartica z receptom za koruzne piškote
    Mala darilna škatla

  • Bio koruzni zdrob Kolenko

    Bio koruzni zdrob iz Mlinarstva Kolenko je narejen iz najboljše slovenske koruze »trdinka«. Bolj poznan je po imenu polenta, ki je odlična hrana za zadovoljevanje vaše dnevne potrebe po energiji. Marsikdo se ob omembi polente spomni šolskih dni, ko so nam jo za malico postregli z kakavom ali ječmenovo kavo. Odlična pa je tudi z kislim mlekom ali kefirjem.

    Naš koruzni zdrob ni termično obdelan oziroma instant, zato ima tudi bolj izrazit okus. Kuhamo ga približno 20 minut v razmerju 1:2 ali 1:3, odvisno od tega, kaj hočete pripraviti. Kot samostojna jed je boljše pripravljen v večjem razmerju, kot priloga k golažu in mesu pa v manjšem. Kot prilogo ga skuhate, razporedite v podolgovatem modelu, ohladite v hladilniku, narežete in popečete na olju ali žaru.
    Polenti lahko pri kuhanju okus obogatite z dodatkom svojega priljubljenega sira.

    1,602,30
  • Bio rižev zdrob Kolenko, 500g

    Bio rižev zdrob je v primerjavi s pšeničnim, ki je zmlet iz jedra pšenice – endosperma, zmlet iz celega zrna rjavega riža. Ker je naravno brez glutena je odlična alternativa pšeničnemu zdrobu za tiste, ki se izogibajo glutenu. Uporablja za pripravo gresa, pudingov, keksov in kruha.

    Za pripravo klasičnega mlečnega riževega gresa, uporabimo 3 dcl tekočine (kombinacija vode in mleka ali samo mleka), 0,5dcl bio riževega zdroba, po želji sladkor, med ali javorjev sirup. Tekočino zavremo, dodamo zdrob in mešamo dokler se ne zgosti. Na koncu sladkamo.

  • Bio proseni zdrob Kolenko, 500g

    Bio proseni zdrob uporabljamo za pripravo mlečnega gresa, ki mu popestrimo okus z dodatkom svežega ali suhega sadja in praženih oreščkov ali čežane. Dodamo ga v enolončnice ali pa iz njega pripravimo žličnike, narastke in kolače.

    Za mlečni proseni zdrob damo na pol litra mleka 70 – 80g prosenega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji in ob stalnem mešanju kuhamo do zgostitve.

  • Bio pirin polnovredni zdrob Pri omi Neži

    Pirin zdrob uporabljamo za pripravo prilog, žličnikov, mlečnega zdroba, narastkov in drugih sladic. V primerjavi s pirino moko je zdrob posebej bogat z beljakovinami, v primerjavi z navadno pšenico pa vsebuje več karotinoidov, ki so pomembni za nastanek vitamina A.

    Priprava: Kuhamo ga 5 min v vodi ali mleku.

    2,504,50
  • Domači pšenični zdrob Kolenko

    Pšenični zdrob je produkt oziroma faza mletja osrednjega dela pšenice na valjčni mlin in se ga poslužujemo tudi v našem mlinu. Je najbolj znan in uporabljen zdrob v naši kuhinji. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, uporabljamo ga za pripravo cmokov za juho ali prilogo, za peciva, narastke, pogače. Na pol litra tekočine damo 4 žlice pšeničnega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo nekje 5 min.

    1,001,70
  • Rižev zdrob Kolenko, 500g

    Rižev zdrob je v primerjavi s pšeničnim, ki je zmlet iz jedra pšenice – endosperma, zmlet iz celega zrna belega riža. Ker je naravno brez glutena je odlična alternativa pšeničnemu zdrobu za tiste, ki se izogibajo glutenu. Uporablja za pripravo gresa, pudingov, keksov in kruha. Za pripravo klasičnega mlečnega riževega gresa, uporabimo 3 dcl tekočine(kombinacija vode in mleka ali samo mleka), 0,5dcl riževega zdroba, po želji sladkor, med ali javorjev sirup. Tekočino zavremo, dodamo zdrob in mešamo dokler se ne zgosti. Na koncu sladkamo.

    V kolikor iščete rižev zdrob iz rjavega riža ga imamo v ponudbi pri bio zdrobih Bio rižev zdrob

  • Domači pirin zdrob Kolenko, 500g

    Pirin fini zdrob je produkt oziroma faza mletja pire na valjčni mlin in se ga poslužujemo tudi v našem mlinu. Uporablja se podobno kot pšenični zdrob. Z kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, uporabljamo ga za pripravo cmokov, za juho ali kot prilogo, peciva, narastkov, pogač. Na pol litra tekočine damo 4 žlice pirinega zdroba, dodamo ščepec soli in sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo približno 4 minute.

  • Domači ajdov zdrob Kolenko, 500g

    Ajdov zdrob mlet na kamen se uporablja podobno kot pšenični zdrob, za pripravo cmokov, peciva, narastkov in pogač. Je tudi odličen nadomestek ajdovi moki pri pripravi ajdovih žgancev. S kuhanjem v mlekom pripravimo odličen gres, ki mu okus izboljšamo z dodatkom suhega ali svežega sadja, oreščkov ali marmelade. Na pol litra tekočine vode ali mleka damo 60 – 80g ajdovega zdroba, dodamo ščepec soli, sladkor po želji ter ob stalnem mešanju kuhamo, dokler se ne zgosti.

  • Bio ajdov zdrob Pri omi Neži, 500g

    Ajdov polnovredni zdrob je mlet v domačem mlinu na kamne.

    Ajda je hranilno zelo bogato žito, saj vsebuje veliko flavonoidov. Je antioksidant, bogat z tiaminom, riboflavinom ter drugimi vitamini skupine B. Poleg tega vsebuje železo, cink, magnezij, fosfor in selen. Uporabno živilo za vse, ki so preobčutljivi na gluten, vegetarijance in vegane.

    Ajdov zdrob uporabljamo za pripravo žličnikov, žgancev ali za zgoščevanje juh. Kuhamo ga v vreli vodi 20 minut.

  • Domači koruzni zdrob Kolenko

    Koruzni zdrob iz Mlinarstva Kolenko je narejen iz najboljše slovenske  koruze »trdinka«. Bolj poznan je po imenu polenta, ki je odlična hrana za zadovoljevanje vaše dnevne potrebe po energiji. Marsikdo se ob omembi polente spomni šolskih dni, ko so nam jo za malico postregli z kakavom ali ječmenovo kavo. Odlična pa je tudi z kislim mlekom ali kefirjem.

    Naš koruzni zdrob ni termično obdelan oziroma instant, zato ima tudi bolj izrazit okus. Kuhamo ga približno 20 minut v razmerju 1:2 ali 1:3, odvisno od tega, kaj hočete pripraviti. Kot samostojna jed je boljše pripravljen v večjem razmerju, kot priloga k golažu in mesu pa v manjšem. Kot prilogo ga skuhate, razporedite v podolgovatem modelu, ohladite v hladilniku, narežete in popečete na olju ali žaru.

    Polenti lahko pri kuhanju okus obogatite z dodatkom svojega priljubljenega sira.

    1,001,60

Main Menu