Cviček Colnar
5,00€ – 5,90€
Cviček je posebnost Dolenjske in v naši vinski kleti predstavlja kar 60 % pridelanega vina. Lahko bi rekli, da je Cviček kot poskočen mladenič, s poudarjeno svežino, ki prija ob rdečem mesu in suhih mesninah.
Posebnost Cvička je, da je sestavljen iz belih in rdečih sort grozdja. Je velik v svoji majhnosti in edinstven v svoji sestavi. V njem pa se odraža mehkoba dolenjskih gričev in vesela narava Dolenjcev.
V Cvičku se nahajajo sorte Žametna črnina, Kraljevina, Laški rizling ter Modra frankinja.
9,5 vol. %, suho, letnik 2023.
NAGRADE:
2024 bronasto priznanje na mednarodnem ocenjevanju vin
Decanter v Londonu
2022 naziv Kralj Cvička,
2020 bronasto priznanje na mednarodnem ocenjevanju vin
Decanter v Londonu,
2019 bronasto priznanje na mednarodnem ocenjevanju vin
Decanter v Londonu,
2014 in 2008 naziv Kralj Cvička.
2005, 2006 in 2007 zmagovalec ocenjevanja na Študentski Cvičkariji.
Dodatne podrobnosti
Enota | 0,75 L, 1 L |
---|
Janez Colnar - vinogradništvo in vinarstvo
Družina Colnar je stara rodbina, ki ljubezen do prelepih dolenjskih gričev ter nasploh do pokrajine in zemlje, skozi leta prenaša iz roda v rod. Tako je še danes.
Pred četrt stoletja se je kmetija Colnar iz živinorejsko-vinogradniške preusmerila v vinogradniško kmetijo s turizmom v zidanici na Trški gori. Pri obdelavi vinogradov uporabljamo metode biodinamike.
Kjer Tradicija Sreča Inovativnost
Ljubezen do narave
Narava nam daje čudovite darove, ki nam pomagajo do vrhunskih vin. Zato še poseben poudarek dajemo delovanju, ki pozitivno vpliva na okolje. Prizadevamo si za ohranitev narave, kot smo jo prejeli od naših prednikov, da jo lahko ponosno predamo prihodnjim generacijam.
Tradicija in inovativnost
Naša tradicija in bogate izkušnje, nam omogočajo znanja in odgovornost do preteklih rodov, hkrati pa tudi odgovornost in zavezo. Naša zaveza je biti vsako leto boljši in boljši, da nadgrajujemo sami sebe in vsako leto našim zvestim kupcem ponudimo še boljšo izkušnjo.
Predani kakovosti
Zavezani smo predelavi visoko kakovostnih vin, kjer smo posebni po predelavi grozdja v vino. Imamo popolnoma zaprt sistem brez zraka, da obdržimo kar se da visoko kvaliteto grozdja in mošta, predno pride do fermentacije. Tehnologijo smo v zadnjih letih nadgradili, kar je kvaliteto naših vin dvignilo še na bistveno višji nivo.
Čas obdelave
Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.