Medu so dodane domače šmarske goji jagode vzgojene na naši kmetiji. Sadeži se 12-14 dni počasi ob blagi temperaturi sušijo na naši krušni peči.
Med z goji jagodami je zaradi svoje kremne in goste strukture posebej primeren kot zdrav namaz za na kruh, lahko pa ga uporabimo tudi kot sladilo čaju ali bogat dodatek pecivu.
Svetujemo vam, da medu ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj, saj se tako uničijo nekatere učinkovine.
Na trgu je še vedno relativno redek pojav, saj zahteva izdelek dobršno mero časa in znanja. Zanj je potreben tudi točno določen postopek izdelave in temu primeren stroj. Posebna barva in struktura sta zgolj posledica fizikalnih sil, ki se ustvarijo med samim postopkom. Med mešanjem medu se sladkorni kristali med sabo drgnejo in s tem posvetlijo barvo ter zgostijo strukturo.
Najpogosteje ga kupujejo mlade družine, ki želijo svoje malčke navaditi na slovenski zajtrk tudi doma, saj pri tem ni packarije, seveda pa ga obožujejo tudi otroci.
Med je še vedno popolnoma naraven, ni termično obdelan, nič mu ni odvzeto niti nič dodano.