Polnozrnate moke

  • Kaljena polnozrnata pšenična moka Klepec, 500g

    Kaljena pšenična moke ja narejena iz pšenice, ki je zrasla na poljih ob reki Kolpi. Pšenico namočimo in ustvarimo optimalne pogoje za rast. Pšenično zrno začne razgrajati zaščitni ovoj. Požene kalček in iz spečega zrna se v pšeničnem zrnu pojavi življenje. Proces kalitve natančno opazujemo in ob optimalnem času kaljenje ustavimo. Kaljeno pšenično zrno na nizki temperaturi posušimo in z mlinom na kamen zmeljemo v kaljeno moko.

  • Domača ržena polnozrnata moka Kolenko

    Med vsemi žiti ima ržena polnozrnata moka največ vlaknin. Ker je mleta iz celega zrna je temnejša od navadne ržene moke in ima še močnejši okus. Meljemo jo na stoletni kamen iz žive skale in s tem ohranjamo tradicijo mletja na star način.

    Iz polnozrnate ržene moke pripravimo odličen kruh, piškote in rženi bananin kruh.

    1,708,00
  • Domača pšenična polnozrnata moka Kolenko

    Pri nas domačo pšenično polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen, ki ga v primerjavi z novejšimi mlini na kamen, ki so iz keraminka ali korunda, še vedno sami klestimo in s tem ohranjamo starinski način mletja.

    Tako kot ržena moka in pirina, tudi pšenična moka vsebuje gluten. Gluten pa je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot nekrušnimi.

    Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.

    1,708,00
  • Bio pirina polnozrnata moka Kolenko, 1kg

    Pri nas bio pirino polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen, ki ga še vedno sami klestimo in s tem ohranjamo starinski način mletja.

    Tako kot pšenična in ržena moka, tudi pirina moka vsebuje gluten. Gluten pa je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Ima podobne lastnosti pečenja kot pšenica, vendar je bolj zdrava izbira, saj je bolj topna v vodi kot pšenična in zato je lažje prebavljiva. Gluten v piri je drugačen od pšeničnega in ga ljudje, ki so občutljivi na pšenični gluten, dobro prenesejo. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot nekrušnimi. Če ji dodamo le 20% bele pirine moke ji izredno izboljšamo pecilno vrednost. Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.

  • Kaljena polnozrnata pirina moka Klepec, 500g

    Kaljena pirina moke ja narejena iz pire, ki je zrasla na poljih ob reki Kolpi. Pod posebnimi pogoji pira požene kalček, v njej se prebudi življenje. Proces kalitve ob pravem času ustavimo, kaljeno piro na nizki temperaturi posušimo in zmeljemo v moko.

  • Bio polnovredna ržena moka Pri omi Neži, 1000g

    Rž je lažje prebavljiva kot pšenica, prav tako vsebuje manj glutena kot pšenica. Kruz iz ržene moke je temen in ostaja dlje časa svež. Rženi kruh vsebuje veliko vlaknin in malo maščob. Ima tudi nizek glikemični indeks.

    Uporablja se za pripravo rženega kruha, medenjakov in drugih pekovskih izdelkov.

  • Bio ržena polnozrnata moka Kolenko, 1kg

    Med vsemi žiti ima ržena polnozrnata moka največ vlaknin. Ker je mleta iz celega zrna je temnejša od navadne ržene moke in ima še močnejši okus. Meljemo jo na stoletni kamen iz žive skale in s tem ohranjamo tradicijo mletja na star način.

    Iz polnozrnate ržene moke pripravimo odličnen kruh, piškote in rženi bananin kruh.

  • Bio pšenična polnozrnata moka Kolenko, 1kg

    Pri nas bio pšenično polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen, ki ga še vedno sami klestimo in s tem ohranjamo starinski način mletja. Tako kot ržena moka in pirina, tudi pšenična moka vsebuje gluten. Gluten pa je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Mešamo jo lahko z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot ne krušnimi.

    Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.

  • Polnozrnata pšenična moka Gorolka Klepec, 1kg

    Na kmetiji pridelujemo avtohtono slovensko sorto pšenice, ki se imenuje Gorolka.

    Gorolka ima največji volumen kruha med vsemi slovenskimi sortami pšenice. Je izredno odporna na vročinski stres ter zelo odporna na glivične bolezni, zato je zelo primerna za ekološko pridelavo. Po strokovnih raziskavah naj bi bila sorta Gorolka primerna zlasti za sejanje v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji.

  • Bio mešana moka za kruh Kolenko, 1kg

    Mešanica treh vrst mok, mletih na naš starinski kamen iz žive skale. Uporabimo jo za pripravo odličnega kruha, bombetk ter palačink. Sestavljena je iz bio pirine polnozrnate, bio ržene mehke in bio pšenične črne moke.

  • Domača pirina polnozrnata moka Kolenko

    V našem mlinu, pirino polnozrnato moko še vedno meljemo na stoletni starinski kamen in s tem ohranjamo starinski način mletja.

    Tako kot pšenična in ržena moka, tudi pirina moka vsebuje gluten. Gluten je beljakovina, ki daje kruhu in drugim pecivom teksturo. Ima podobne lastnosti pečenja kot pšenica, vendar je bolj zdrava izbira, saj je bolj topna v vodi kot pšenična in zato je lažje prebavljiva. Gluten v piri ni tako močen, kot pri pšenici, zato ga ljudje, ki so občutljivi na pšenični gluten lažje prenašajo. Pri peki se pirina moka dobro odnese. Mešamo jo lahko  z drugimi vrstami mok, tako krušnimi kot nekrušnimi. Če ji dodamo le 20% bele pirine moke, ji izredno izboljšamo pecilno vrednost. Poleg peke kruha jo uporabljamo še za pripravo peciva, potice, piškotov ali pa kot zgoščevalec za juhe in omake.

    2,5012,00

Main Menu