Vodena degustacija devetih različnih suhomesnatih izdelkov ob spajanju s petimi vzorci različnih izbranih vin ter destilata BioSing

od BioSing

50,00

Na zalogi

Doživetje zajema predstavitev kleti, vodeno degustacijo devetih različnih suhomesnatih izdelkov ob spajanju s petimi vzorci različnih izbranih vin ter destilata.

Cena 50,00 €/osebo, minimalno tri osebe (cca. 110 min).

Degustacije se lahko dodatno obogatijo:

Na začetku lahko poleg dobrodošlice – mehurčkov ponudim še kuhano in pečeno »ribniško kranjsko klobaso – kožnco« s hrenom kot zelo zanimivo kombinacijo specialitet. To je priporočena različica, če se lahko pohvalite s krepkim apetitom, ker nas nato čaka še približno 30 minut predstavitve kleti in nato vodena degustacije mojih mesnin z izbranimi vini.

Celotna degustacija traja približno dve uri, kar pomeni, da lahko kraljevski apetit zadovoljimo še s super zadevo: medvedjim golažem. Dejansko gre za posebno specialiteto, in sicer redukcijo golaža, ki se močno razlikuje od tradicionalnega golaža.

Dodatka k degustaciji staneta dodatnih 30,00 €/osebo.

Ob golaž priporočam dodatno buteljko vina.

Bodi prvi ocenjevalec “Vodena degustacija devetih različnih suhomesnatih izdelkov ob spajanju s petimi vzorci različnih izbranih vin ter destilata BioSing”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

BioSing

SINCE 1492.

Ponosen sem na svoje korenine, na tradicionalno znanje krošnjarjev, na svojo zemljo, pristni zrak in čisto vodo, na sestavine, ki so potrebne za vrhunski izdelek.

Ime BioSing sem si zamislil kot BIO SALAMI INŽENIRING, saj gre za zasnovo izdelka od samega začetka: od skrbne izbire surovin, prek zamisli in osebnega pristopa do končne priprave, predstavitve in degustacije.

Rezultat so gurmanski izdelki in izbrani okus, ki razpirajo nove dimenzije. Gre za unikatne, butične suhomesnate izdelke za ljudi, ki znajo ceniti okus. Teh izdelkov ni v navadnih trgovinah, njihovo okušanje je posebno doživetje.

Pripravo sem z industrijske proizvodnje vrnil na raven obrtniške umetnosti. Izločil sem konzervanse, aditive in vse tovarniške bližnjice. Ob upoštevanju najvišjih standardov hočem doseči polno, zrelo aromo, svojevrsten buket in bogat, naravni okus.

Izdelke delno naravno prekadim. Izbrani bukov dim se ohladi v lončenih ceveh pod zemljo, da se v njem ohranijo estri, ki izdelku dajo prefinjeno aromo. Veseli me, da izdelki BioSing ne vsebujejo aditivov, saj niso le naravni in pristni, temveč jih lahko štejem za zdravilo. Zaradi naravne fermentacije z avtohtonimi mikroorganizmi, vsebujejo veliko probiotikov in so izredno kompleksno in funkcionalno živilo.

Skrbno izbrano meso se predeluje izključno ob pravi lunini meni. Meso in slanina nista mleta, temveč rezana na kocke, poleg tega pa smo pridobili tudi mednarodni certifikat BIO predelave. Uporabljam skoraj izključno bio svinjino avtohtonega krškopoljskega prašiča. Znanstveno je dokazano, da vsebuje veliko nenasičenih maščobnih kislin omega-3 v idealnem razmerju. Ima 75 % manj holesterola od mesa farmskih prašičev in polovico manj od junčjega in piščančjega mesa.

Izdelki zorijo v glineni zorilnici pod zemljo z uporabo naravnega prezračevanja in uravnavanja temperature. To omogoča hifam (žlahtna plesen), da prodrejo skozi ovitek do mesa, kjer sproščajo lipolitične in proteoloitične encime. S tem pomembno vplivajo na zorenje in izdelkom BioSing dajejo značilno uglajenost in žametni okus.

Lesar David, direktor

Čas obdelave

Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija

Main Menu

Vodena degustacija devetih različnih suhomesnatih izdelkov ob spajanju s petimi vzorci različnih izbranih vin ter destilata BioSing