Mak mleti Kolenko, 200g

2,00

Na zalogi

Mak je zdrav in nizkokalorična prigrizek, ki zagotavlja vnos vseh bistvenih hranil. V slovenski kuhinji si peke brez maka ne moremo predstavljati. Najdemo ga v naših najbolj tradicionalnih sladicah, kot so prekmurska gibanica, potica in v preprostem makovem biskvitu. Mletega se uporablja večinoma kot nadev, celega pa kot posip na pekovskih izdelkih. V sodobni kuhinji poznamo peciva, kjer je biskvitu dodan cel mak, na primer v mafine.

Kategorije: , ,

Dodatne informacije

Sestava 100% mleti mak
Poreklo Slovenija
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena


Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 2202 KJ/533 kcal
Maščobe 42g
od tega nasičene maščobe 4.9g
Ogljikovi hidrati 4.2g
od tega sladkorji 0,5g
Beljakovine 24,g
Sol <0,03g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Izdelek hranite v hladnem, suhem in temnem prostoru.

 

Bodi prvi ocenjevalec “Mak mleti Kolenko, 200g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Mlinarstvo Kolenko

Mlinarstvo Kolenko se nahaja v vasi Gornja Bistrica, ob glavni cesti Črenšovci — Razkrižje, kjer opravljamo obrt mlinarstva od leta1938.
V prekrasnem lesenem mlinu ohranjamo rabo dedovega starega mlinskega kamna iz žive skale, ki ga že desetletja edini v pomurski regiji uporabljamo za mletje polnozrnatih izdelkov. Ko izbiramo med najkakovostnejšimi surovinami, ki jih nato v majhnih količinah glede na potrebe meljemo v mlinu sproti in sveže, ravnamo v skladu s tradicionalnimi znanji mlinarske obrti, s starimi modrostmi, spoštovanjem do narave in poslovne etike s tem, da podpiramo izključno domače lokalne kmetovalce. Plod takega vzajemnega sodelovanja so fini mlinarski izdelki izjemno polnega okusa in prvotne hranljivosti, ob katerih v domači kuhinji zadiši po svežem kruhu, ajdovi kaši in potici. Zares nas osreči, ko kupci vse pogosteje posežejo po skorajda pozabljenih, nekoč pa osnovnih prehrambenih žitih in semenih, kakršni so ajda, proso, pira in kamut.

Žita pridno meljejo mlinski kamni dveh ločenih mlinov, konvencionalnega in ekološkega, kar je edinstvena posebnost v Sloveniji. Ob njima stoji lična butična trgovinica, kjer lahko obiskovalci kupijo ajdovo, pirino, koruzno, pšenično, ovseno, proseno, rženo in kamutovo moko, različne kaše, zdrobe, kosmiče in testenine. Ogled delovanja starih mlinov na kamen v lesenem mlinu, ki velja za lokalno kulturno znamenitost, pa je pristno doživetje življenja te tradicionalne obrti.

Čas obdelave

Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija

Main Menu