BIO Psyllium – prah Sladki butik Ines, 250g

8,70

9 na zalogi

✓ Brez glutena in sladkorja.
✓ Surovina za peko / prehransko dopolnilo.

Uporablja se kot sestavina pri peki brezglutenskega kruha in drugih pekovskih izdelkov.

Deluje kot vezivo in testu daje elastičnost, prožnost in raztegljivost, ki jo potrebuje, da ga lahko gnetemo in oblikujemo.

BIO Psyllium husk – prah

Mleta ovojnica indijskega trpotca se uporablja kot sestavina pri peki brezglutenskega kruha in drugih pekovskih izdelkov. Deluje kot vezivo in testu daje elastičnost, prožnost in raztegljivost, ki jo potrebuje, da ga lahko gnetemo in oblikujemo. Prav tako omogoča pravilno vzhajanje glutenfree testa.
Z uporabo BIO Psyllum praha lahko spečete glutenfree kruh, ki ima okus, videz, vonj in občutek kot “običajen” kruh iz pšenične moke.

Psyllium kot prehransko dopolnilo
Indijski trpotec vsebuje izjemno visoko vsebnost vlaknin (80-85% mase izdelka), ki delujejo kot probiotik in spodbujajo razvoj koristnih bakterij v našem prebavnem traktu. Vlaknine so ključnega pomena za našo prebavo vendar jih pogosto ne zaužijemo dovolj zato je psyllium prah odlično dopolnilo.
Enostavno se raztopi v vodi, mlečnih izdelkih ali sokovih ali pa ga uživamo kot dodatek jedem.

Uporaba:
Priporočen dnevni vnos je 5g prahu (2 žlički), ki ga raztopimo v tekočini in nemudoma zaužijemo (v nasprotnem primeru se začne spreminjati v žaletinasto maso).
Po vnosu poskrbite za povečan dnevni vnos tekočine.

Sestava:
100% bio indijski trpotec.

Uporabno: vidno na deklaraciji posameznega izdelka.

Be the first to review “BIO Psyllium – prah Sladki butik Ines, 250g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

Sladki butik Ines

Zgodba

Živjo! Sem Ines in zadnjih šest let se poklicno posvečam peki sladic. V zadnjih letih sem poleg klasičnih tortic in ostalih sladkih dobrot na željo prijateljev in družinskim članov, ki trpijo za celiakijo začela peči brezglutenske sladice.

Svoje znanje in ljubezen do peke sem združila z reševanjem vedno bolj perečega globalnega problema glutenske intolerance. Zato sem se odločila odpreti 100% brezglutensko slaščičarno saj je občutek, da lahko nekomu, ki ne prebavlja glutena, omogočim uživanje v torti preprosto neprecenljiv.

Moja vizija je, da v naslednjih letih celotni Sloveniji predstavim sladice brez glutena in brez alergenov, ter vsem dokažem, da je tudi takšna hrana lahko pregrešno dobra.

Ponudba

Proizvajamo izključno sladice brez glutena, ki so vam vedno sveže na voljo v naši prodajalni in na policah naših partnerjev. Vse sladice so izdelane v neoporečni atmosferi in so primerne za celiakaše in tiste, ki se glutena izogibajo ter za vse ljubitelje sladkarij.

Čas obdelave

Pripravljen za pošiljanje v 1-2 delovna dneva od Slovenija

Main Menu

BIO Psyllium – prah Sladki butik Ines, 250g