Domači durum fidelini z jajci Kolenko, 500g

4,50

Na zalogi

Izvor fidelinov, imenovanih tudi angelski lasje, sega v 14.stoletje, ko so jih začeli izdelovati na zahodu italijanske Ligurske province Savona. Njihova oblika je podobna špagetom, le da so dosti bolj tanki.

Večina jih pozna in uporablja kot zakuho za juho, vendar pa se lahko uporabljajo tudi kot samostojna jed ali priloga. Pravilno se fidelini kuhajo kot riž. Dodamo jim toliko vode, da se ne razkuhajo in ostanejo al dente. Ko povre vsa tekočina, jih damo v juho ali pa jih zabelimo z paradižnikova ali smetanovo omako, ter posipamo z naribanim sirom.

Dodatne informacije

Sestava pšenični durum zdrob, sveža jajca iz kontrolirane pridelave in predelave
Čas kuhanja 1 minuta
Poreklo Slovenija
Alergeni Vsebuje gluten

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1625kJ/ 406kcal
Maščobe 3,3g
od tega nasičene maščobe 0,3g
Ogljikovi hidrati 72,6g
od tega sladkorji 0,5g
Beljakovine 15,7g
Sol <0,07g


Pakiranje in shranjevanje

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

Bodi prvi ocenjevalec “Domači durum fidelini z jajci Kolenko, 500g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Mlinarstvo Kolenko

Mlinarstvo Kolenko se nahaja v vasi Gornja Bistrica, ob glavni cesti Črenšovci — Razkrižje, kjer opravljamo obrt mlinarstva od leta1938.
V prekrasnem lesenem mlinu ohranjamo rabo dedovega starega mlinskega kamna iz žive skale, ki ga že desetletja edini v pomurski regiji uporabljamo za mletje polnozrnatih izdelkov. Ko izbiramo med najkakovostnejšimi surovinami, ki jih nato v majhnih količinah glede na potrebe meljemo v mlinu sproti in sveže, ravnamo v skladu s tradicionalnimi znanji mlinarske obrti, s starimi modrostmi, spoštovanjem do narave in poslovne etike s tem, da podpiramo izključno domače lokalne kmetovalce. Plod takega vzajemnega sodelovanja so fini mlinarski izdelki izjemno polnega okusa in prvotne hranljivosti, ob katerih v domači kuhinji zadiši po svežem kruhu, ajdovi kaši in potici. Zares nas osreči, ko kupci vse pogosteje posežejo po skorajda pozabljenih, nekoč pa osnovnih prehrambenih žitih in semenih, kakršni so ajda, proso, pira in kamut.

Žita pridno meljejo mlinski kamni dveh ločenih mlinov, konvencionalnega in ekološkega, kar je edinstvena posebnost v Sloveniji. Ob njima stoji lična butična trgovinica, kjer lahko obiskovalci kupijo ajdovo, pirino, koruzno, pšenično, ovseno, proseno, rženo in kamutovo moko, različne kaše, zdrobe, kosmiče in testenine. Ogled delovanja starih mlinov na kamen v lesenem mlinu, ki velja za lokalno kulturno znamenitost, pa je pristno doživetje življenja te tradicionalne obrti.

Čas obdelave

Ready to ship in 1-2 delovna dneva od Slovenija

Main Menu

Domači durum fidelini z jajci Kolenko, 500g