Rižev zdrob Kolenko, 500g

2,00

Na zalogi

Rižev zdrob je v primerjavi s pšeničnim, ki je zmlet iz jedra pšenice – endosperma, zmlet iz celega zrna belega riža. Ker je naravno brez glutena je odlična alternativa pšeničnemu zdrobu za tiste, ki se izogibajo glutenu. Uporablja za pripravo gresa, pudingov, keksov in kruha. Za pripravo klasičnega mlečnega riževega gresa, uporabimo 3 dcl tekočine(kombinacija vode in mleka ali samo mleka), 0,5dcl riževega zdroba, po želji sladkor, med ali javorjev sirup. Tekočino zavremo, dodamo zdrob in mešamo dokler se ne zgosti. Na koncu sladkamo.

V kolikor iščete rižev zdrob iz rjavega riža ga imamo v ponudbi pri bio zdrobih Bio rižev zdrob

Dodatne informacije

Sestava 100% rižev zdrob, iz kontrolirane predelave
Poreklo surovina Avstrija, mleto v mlinarstvu Kolenko
Alergeni Lahko vsebuje sledi glutena

Povprečna hranilna vrednost na 100g

Energijska vrednost 1466kJ/ 344kcal
Maščobe 0,9g
od tega nasičene maščobe 0,3g
Ogljikovi hidrati 77,0g
od tega sladkorji 0,0g
Beljakovine 7,3g
Sol <0,01g

* zgornje vrednosti lahko nihajo glede na letino

Pakiranje in shranjevanje

Moke in zdrobe v mlinarstvu Kolenko meljemo sproti in jih kot ostale naše izdelke; kaše in kosmiče, sproti ročno pakiramo v papirnate vrečke. Za zapiranje uporabljamo belo nit, ki jo na vrečko prav tako ročno zašijemo. Tako moka ostane varno zaprta vse do uporabe. Za odpiranje vrečko postavite z prednjim delom (prepognjen del naj glede stran od vas), proti sebi in začnete odpirati-parati nit od leve proti desni.

Vse kaše, mlevske izdelke in testenine je potrebno hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.

 

Be the first to review “Rižev zdrob Kolenko, 500g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

Mlinarstvo Kolenko

Mlinarstvo Kolenko se nahaja v vasi Gornja Bistrica, ob glavni cesti Črenšovci — Razkrižje, kjer opravljamo obrt mlinarstva od leta1938.
V prekrasnem lesenem mlinu ohranjamo rabo dedovega starega mlinskega kamna iz žive skale, ki ga že desetletja edini v pomurski regiji uporabljamo za mletje polnozrnatih izdelkov. Ko izbiramo med najkakovostnejšimi surovinami, ki jih nato v majhnih količinah glede na potrebe meljemo v mlinu sproti in sveže, ravnamo v skladu s tradicionalnimi znanji mlinarske obrti, s starimi modrostmi, spoštovanjem do narave in poslovne etike s tem, da podpiramo izključno domače lokalne kmetovalce. Plod takega vzajemnega sodelovanja so fini mlinarski izdelki izjemno polnega okusa in prvotne hranljivosti, ob katerih v domači kuhinji zadiši po svežem kruhu, ajdovi kaši in potici. Zares nas osreči, ko kupci vse pogosteje posežejo po skorajda pozabljenih, nekoč pa osnovnih prehrambenih žitih in semenih, kakršni so ajda, proso, pira in kamut.

Žita pridno meljejo mlinski kamni dveh ločenih mlinov, konvencionalnega in ekološkega, kar je edinstvena posebnost v Sloveniji. Ob njima stoji lična butična trgovinica, kjer lahko obiskovalci kupijo ajdovo, pirino, koruzno, pšenično, ovseno, proseno, rženo in kamutovo moko, različne kaše, zdrobe, kosmiče in testenine. Ogled delovanja starih mlinov na kamen v lesenem mlinu, ki velja za lokalno kulturno znamenitost, pa je pristno doživetje življenja te tradicionalne obrti.

Čas obdelave

Pripravljen za pošiljanje v 1-2 delovna dneva od Slovenija

Main Menu